Košarkaši BiH poraženi od Hrvatske

bih mladi košarkaši
Nakon što su u prvoj utakmici D-grupe deklasirali selekciju Slovačke s 97:51, košarkaši BiH nisu uspjeli svladati vršnjake iz Hrvatske, koji su uspjeli preokrenuti meč u svoju korist tek u zadnjoj četvrtini ovog duela.

BiH je odlično počela utakmicu i prvu četvrtinu završila s 11 poena prednosti, ali Hrvatska je do kraja poluvremena uspjela smanjiti prednost protivnika na samo pet poena (37:32).

Nastavak utakmice donio je sličan rasplet. Bh. košarkaši su u trećoj četvrtini ponovo povećali prednost koja je početkom zadnjeg perioda iznosila osam poena razlike, ali u posljednjih deset minuta utakmice Hrvatska je napravila veliku seriju od 25:13 i došla do vrijedne pobjede kojom je zadržala prvo mjesto u grupi s maksimalnim učinkom od tri pobjede.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bio je Lazić sa 22 poena i 13 skokova, dok je Mazalin sa 16 poena bio najefikasniji igrač hrvatske reprezentacije. Reprezentacija BiH u trećem kolu će igrati protiv selekcije Rumunjske, a taj meč je na rasporedu u utorak.

FENA