Kongoanac u dresu Zrinjskog: Nisam znao da BiH postoji, još se nisam naviknuo na Mostar

ted kapita , Zrinjski, ted kapita , Zrinjski, Omar Pajić

Jedno od ovosezonskih pojačanja mostarskog Zrinjskog je Kongoanac Ted Kapita, krilni igrač, visok 203 centimetra. Kapita je produkt američke sveučilišne košarke, a prvi nastup u redovima Mostaraca upisao je u drugom kolu, kad je Zrinjski na svom terenu savladao Kakanj sa 87:86.

- Stigao sam u Bosnu i Hercegovinu na poziv mog agenta iz Hrvatske. Nikad ranije nisam tu bio, nisam znao ni da postoji ova zemlja - priznaje igrač, koji je rođen u glavnom grada Konga Kinšasi.

Kapita je u Mostaru već tri tjedna, a zbog administrativnih problema, nije nastupio već u prvom kolu tako da su iza njega tek dva meča u Košarkaškom prvenstvu Bosne i Hercegovine.

U prvom nastupu protiv Kaknja imao je devet poena u 16 minuta, dok je na gostovanju Mladosti u Mrkonjić-Gradu bio mnogo učinkovitiji, u 25 minuta upisao je 19 poena uz četiri skoka.

- Koledž liga u Sjedinjenim Američkim Državama je teža, ali ovdje sam igrao samo dvije utakmice pa ću tek vidjeti ostale protivnike i steći kompletnije dojmove - govori Kongoanac.

Kaže da se do sada nije baš uklopio u uvjete koji vladaju kod nas.

- Nisam se baš naviknuo, grad je mali i nema se mnogo toga raditi. No, svakako se držim svog prostora, nastojim dobro odraditi treninge i potom se odmarati u svom stanu. Tu sam da igram košarku u sljedećoj godini, a dalje ćemo vidjeti. Možda bude bolje u sljedećim mjesecima - govori Kapita.

Kaže da mu jezička barijera stvara problem pa ne provodi previše vremena ni s kolegama.

- Ali, inače, svi su “cool”. Tek smo s Kaknjom igrali prvu utakmicu zajedno i sada nam predstoji da damo najbolje od sebe na terenu i nastojimo pobjeđivati. To je cilj i potpuno sam ovdje koncetriran samo na to. To je moj posao - zaključio je Kapita za Avaz.