KK Split zainteresiran za suradnju s HKK Brotnjo

KK Split, DINO RAĐA, HKK Brotnjo
Uz Dina Rađu, čije su znanje i iskustvo od ogromnog značaja za KK Split, u klubu rade i brojni educirani treneri, a vizija kluba iz Splita je i uspostavljanje dobrih odnosa sa ostalim klubovima. Upravo s tom namjerom danas su u Čitluk doputovali direktor KK Split Robert Andrijić i Dino Rađa te se sastali sa Domagojem Pinjuhom, Ivanom Buntićem i Krešimirem Milićevićem kako bi inicirali razgovore o poslovnoj suradnji i uspostavi dobrih odnosa od kojih bi oba kluba trebala imati korist.

Sastanku u Čitluku nazočio je Ivo Cvitanović, otac Brotnjovog košarkaša Drage koji sa U-17 reprezentacijom BiH nastupa na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Drago je dobrim igrama skrenuo pozornost brojnih klubova na sebe, izbornik reprezentacije BiH Josip Pandža odabrao ga je za reprezentaciju koja na Svjetskom prvenstvu nastupa nakon osvajanja Europskog kadetskog prvenstva i nimalo ne čudi da je i KK Split pokazao interes za ovog perspektivnog košarkaša.

Predstavnici oba kluba u razgovoru su se složili da je uspostava „zdravih" i korektnih odnosa u interesu oba kluba te da klub iz kojega je igrač ponikao i u kojemu je ulagano u njegov sportski razvoj mora imati ugovorom zajamčena prava vezana za prava na odštetu i sva druga prava. Na korektnim odnosima inzistira i Cvitanovićeva obitelj pa je nedvojbeno da će razgovori o mogućnosti da Drago Cvitanović sportsku karijeru nastavi u KK Split biti nastavljeni, baš kao i razgovori o dugoročnoj suradnji između HKK Brotnjo i KK Split.

Dakle, Drago bi nakon povratka iz Španjolske mogao odjenuti dres Splita, ali do tada ostaje vidjeti kako će reprezentacija BiH nastupiti na Svjetskom prvenstvu na kojem je svrstana u grupu sa Dominikanskom Republikom, Francuskom i Južnom Korejom. U današnjoj utakmici izabranici Josipa Pandže pobijedili su Dominikansku Republiku 84:58, a u premijernom nastupu na Svjetskom prvenstvu Drago Cvitanović postigao je dva poena.

citluk.ba