Kaštropil, Mikulić i Coles pojačali Široki

Također, klub iz Hercegovine je kompletirao roster za novu sezonu, a ranije pristiglim Ivanu Buvi, Tomislavu Petroviću i Toniju Katiću pridružili su se Franko Kaštropil, Josip Mikulić i Amerikanac Julius Coles.

Premijeru s novim imenom Široki Primorka košarkaši iz Širokog Brijega imat će idućeg vikenda na tradicionalnome Memorijalnom turniru koji se igra u spomen na preminule trenere i košarkaše prvoga klupskog naraštaja. Uz domaćina na turniru će igrati prvak Crne Gore Budućnost VOLI iz Podgorice, hrvatski prvoligaš Jolly JBŠ iz Šibenika i prvoligaš BiH Čapljina.

Na turniru će se prvi put domaćoj publici predstaviti ljetošnja igračka pojačanja Širokog. Na prvi dan priprema stigli su Ivan Buva iz Cedevite, Tomislav Petrović iz Zagreba i Toni Katić iz Splita, a nakon izvjesnog vremena klubu su pristupila još trojica košarkaša, centar Franko Kaštropil iz Zadra, krilni centar Josip Mikulić (1993., 215 cm), koji se u matični klub zapravo vratio s američkog koledža Fairfield University, te američki branič Julius Coles, koji je prošle sezone igrao za njemačkog drugoligaša Schwelma.

Hrvatski centar Kaštropil potpisao je jednogodišnji ugovor sa Širokim i zajedno s Robertom Rikićem dijelit će minutažu na "petici". Mikulić je sklopio četverogodišnji ugovor sa Širokim, igrao je za mlađe hrvatske vrste i od njega se u budućnosti na Pecari očekuje da postane nositelj igre. Coles je pak potpisao trogodišnji ugovor i od njega se očekuje napredak u igri, a igra na poziciji šutera.

Sudeći prema do sada prikazanom na pripremnim utakmicama Široki Primorka će spremno dočekati novu sezonu. Na svakoj poziciji pokriven je jednim iskusnijim i jednim mlađim igračem, željnim dokazivanja. U pripremnim utakmicama Širokobriježani su do sada pobijedili Budućnost u Podgorici 70:69, Jolly JBŠ u Šibeniku 75:68, a izgubili od Budućnosti u Podgorici 66:85 i ruskih prvoligaša Eniseya 69:75 i Urala Greata 81:82 u Poreču.

hrsport.net