Kaos u Beogradu: Momčad Jasmina Repeše pobjegla od navijača Zvezde, gađali ih čak i metlama

KK Crvena zvezda, KK Budućnost Podgorica, ABA liga, navijački neredi
Finale ABA lige između Crvene Zvezde i Budućnosti obilježile su navijačke napetosti, a situacija je eskalirala uoči odlučujuće pete utakmice u beogradskom Pioniru.

Kako javljaju srpski mediji, igrači Budućnosti povukli su se u svlačionicu zbog navijača koji su tijekom zagrijavanja uletjeli u teren i ubacivali pirotehnička sredstva.

Jedan košarkaš Budućnosti navodno se htio fizički obračunati s huliganima, dok je košarkaš crnogorske momčadi Petar Popović uzvratio istom mjerom navijaču koji ga je pljunuo.

Utakmica je trebala početi u 19:00, ali odgođena je dok se ne isprazni dio tribine iza klupe Budućnosti, pišu srpski mediji. Igrači Budućnosti vratili su se na parket i ponovno se zagrijali za utakmicu koja je počela s oko sat vremena zakašnjenja. Iza klupe Budućnosti stoje redari.

''Kada su igrači krenuli izlaziti iz tunela krenula je totalna histerija i gađanje sa svim mogućim tvrdim predmetima. Kovanicama, baterijama za telefon, kamenjem, punim flašama, dijelovima metle, upaljačima, stolicama. Oko 40 navijača je ušlo na teren i došlo do klupe KK Budućnost Voli. Isti su pljuvali i fizički napali igrače. Fizički su napadnuti Norris Cole, Earl Clark, Nemanja Gordić. Gordić je gađan stolicom koju je bacio navijač iz partera'', stoji u priopćenju Budućnosti.

Ružna uvertira u susret i napetosti tijekom cijele serije
Odlučujući susret dobio je ružnu uvertiru na aerodromu, kada su navijači vulgarno vrijeđali bivšeg košarkaša Cedevite Nemanju Gordića.

Ulog u finalu je ogroman: manje naslov prvaka ABA lige, a više mjesto među europskom elitom gdje je ove sezone igrala podgorička Budućnost. Sada Beograđani ne žele ništa prepustiti slučaju i nekim su izjavama čelnici Zvezde pomogli u stvaranju atmosfere linča.

Prve dvije utakmice u Pioniru je dobila je Crvena zvezda, a nakon toga je javno istupio hrvatski trener Jasmin Repeša koji se požalio na neprijateljski doček, vrijeđanje, čak i pljuvanje njega i crnogorskih košarkaša.

Druge dvije utakmice u Podgorici domaćin je odgovorio istom mjerom, s dvije pobjede u kojima su domaći navijači također "toplo" dočekali srpske košarkaše. Nakon prve utakmice čak su i kažnjeni pražnjenjem dijela tribina gdje se nalaze Varvari, ali su uspjeli izjednačiti seriju i izboriti odlučujuću utakmicu.