Kadeti HKK Široki Wwin osvojili kadetski turnir u Vinkovcima

U neizvjesnoj i kvalitetnoj utakmici uspjeli su u posljednjoj četvrtini preokrenuti rezultat i slaviti s 60:57. Treće mjesto osvojili su Vinkovčani pobijedivši Sedam iz Đakova 67:53, a u utakmici za peto mjesto momčad Đure Đakovića bila je bolja od košarkaša Borova.

Finalisti turnira su ostvarili uvjerljive pobjede u utakmicama u skupini. Široki Brijeg je upisao visoke pobjede protiv Đure Đakovića i Vinkovaca, a kadeti iz Darde nisu imali većih problema protiv Borova i Sedam iz Đakova.
Finale: Široki WWin - Vrijednosnice Os Darda 60:57 (8:8, 22:19, 40:41)

Široki: Zovko, Čolak, Zelenika, Šušak 2, Džajkić, Leko 12, Misir, Barać 16, Kugsić, Zadro 17, Marić, Galić 13
VROS Darda: Jakić 9, Jovanović 4, Prnjat, Cerjak 4, Stojanović, Tutavac, Blažević 6, Vincetić 6, Pranjić, Barišić 22, Žulj 6, Zagrajski

Od samog početka pa do kraja utakmica je bila visokog ritma, suparnici su se često mijenjali u vodstvu, a samo u nekoliko trenutaka prednost jedne ekipe je bila veća od dva poena. Kod Širokog utakmicu je iznio četverac - Ljubo Zadro, Ivan Barać, Bože Galić i Josip Leko - koji je postigao 58 od 60 poena svoje ekipe. Baranjce je predvodio danas raspoloženi mladi reprezentativac Luka Barišić (1998) i njegov izlazak zbog pet osobnih pogrešaka bio je jedan od razloga poraza njegove ekipe.

Bez obzira na konačni rezultat, trener Frane Radan je zasigurno zadovoljan sa igrom svoje momčadi koja ima potencijala napraviti značajniji rezultat na Prvenstvu Hrvatske.

Široki je do pobjede došao u posljednjoj četvrtini koju su dobili sa četiri poena razlike. U tih 10 minuta odgovornost je preuzeo play Zadro, njegove asistencije i koševi su bili presudni za pobjedu. Darda je pokušala uputiti tricu u posljednjoj sekundi, da su uspjeli izjednačiti ne bi bilo nezasluženo.

Zadro je završio utakmicu sa 17, Barač 16, Galić 13, a Leko 12 poena. Kod Brokera je Barišić ubacio 22, aLuka Jakić 9 poena.

www.crosarka.com