Josip Sesar na pragu povratka u Cibonu

Nazvao me Josip i pitao bi li mogao s nama trenirati. Kako je on moj bivši igrač, pa ga dobro znam, pristao sam. Prvi je trening Josip odlično podnio - prenio nam je Cibonin trener Dražen Anzulović, prenosi sportal.hr.

Nakon dvosatnoga treninga nije izgledao slomljeno.

- Razgovarao sam s predsjednikom Lovrićem i s trenerom i odlučio da ću trenirati 20-30 dana. Trenirat ću sve dok Zula to bude htio, dok ne vidi trebam li mu ili ne.

Sesar je svoju posljednju utakmicu odigrao za Zrinjski u lipnju 2009. godine.

- Ja sam prošlu sezonu bio bez angažmana, ali sam stalno trenirao. Meni su 32 godine, dovoljno sam mlad da još mogu igrati.

Trenirao je, kaže, za sebe i dok je ove polusezone bio trener Zrinjevca.

- Moja trenerska karijera sada je zamrznuta. Tako sam dogovorio s Vladom Vanjkom. Možda je do ovoga dogovora došlo i zbog toga jer Cibona nikako ne uspijeva dovesti razigravača. Ili nemaju dovoljno novca ili nemaju sreće. Perry ih je odbio jer ne želi iz Olimpije za manje novce, Johnsona je Lietuvos Rytas odlučio zadržati nakon odlaska Jasikevičiusa, a Aaron Miles se teško ozlijedio.

- Već smo se bili dogovorili i onda se čovjek tako teško ozlijedio, otišli su mu križni ligamenti, da će propustiti ostatak sezone.

Nije da se Ciboni baš nitko ne nudi. Izvjesni Blake Ahearn (27), svojedobno najbolji novak NBDL lige, javio se preko Facebooka na Ciboninu stranicu.