FOTO/VIDEO  Ivica Zubac prije dva tjedna započeo je sa individualnim treninzima

Ivica Zubac, NBA liga , nba, Ivica Zubac, NBA liga , Ivica Zubac, nba, NBA liga , Ivica Zubac, NBA liga , la lakers, Ivica Zubac, NBA liga , Ivica Zubac, NBA Ljetna liga, Ivica Zubac, nba, Ivica Zubac, NBA liga , Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, NBA liga , Ivica Zubac, nba, NBA liga , Dragan Bender, NBA liga , Ivica Zubac
Nakon vrlo dobre debitantske godine u najjačoj ligi svijeta tijekom koje je u prosjeku bilježio 7.5 koševa i 4.2 skoka, očekivanja od bivšeg centra Cibone su osjetno porasla. Zubac je brzo kupio simpatije trenera i velikog djela simpatizera LA Lakersa svojim izvedbama na terenu, simpatičnim intervjuima, ali ponajviše napornim radom u dvorani.

Tako je već sredinom petog mjeseca nastavio sa treninzima ne bi li u što većoj mjeri ispravio nedostatke u svojoj igri, a jedna od stvari na kojoj najnapornije radi jest rad nogu. Prema riječima novinarke koja prati košarkaški simbol Los Angelesa, Serene Winters, popularni Zu se uoči nove sezone najviše fokusirao na popravljanje rada nogu, te je u kratkom roku pokazao „vidljivi napredak".

No, ono što je privuklo pažnju američkih medija bila je izjava velikana sporta Kareema Abdul-Jabbara koji se u intervjuu Orange County Registeru dotaknuo mladog hrvatskog centra kazavši da ima sve predispozicije za korištenje jednog od najteže branjivih košarkaških elemenata - horoga. Legendarni igrač Lakersa smatra da mladi hrvatski centar ima dovoljnu visinu, te da će ukoliko poboljša agilnost i stekne osjećaj moći izvesti taj šut.

Pričavši nekoliko dana ranije za Lakersnation.com Abdul-Jabbar je detaljnije objasnio svoje viđenje mladog hrvatskog reprezentativca kazavši:

- Mislim da može dobro koristiti [horog]. Svatko ga može dobro koristiti ukoliko ga zna postaviti. Ukoliko bude radio na njemu, imat će priliku usavršiti ga, a jedna takva dodana vrijednost, koju protivnik ne može blokirati, mu može uvelike produžiti karijeru. Nadam se da će ga uspjeti usavršiti.

Upitan je li on osobno zamoljen da pomogne Zubcu pri usavršavanju centarske tehnike najbolji strijelac u povijesti NBA lige je dodao:

- Ne, nisam još. Trebam razgovarati sa Magicom, a prošli su mjeseci otkad smo se zadnji put čuli. Vidjet ćemo se u narednim tjednima i možda se dogovorimo o načinu na koji mogu pomoći momčadi.

Abdul-Jabbar je nedavno otvoreno kazao da je dobio poziv za povratak u LA Lakerse i od vlasnice kluba Jeanie Buss.

Zubac je jedan od tek nekolicine igrača koji su u tekućoj NBA sezoni koristili horog. Tijekom svoje prve sezone većinu vremena ga je vježbao sa suradnikom Lakersa Billom Bertokom, a ne treba ni govoriti koliko bi mu rad sa maestrom tog košarkaškog elementa pomogao.

Pošto se već tjednima nalazi u La-La Landu, Zubac je u subotu po svome, a u noći sa subote na nedjelju po hrvatskom vremenu prisustvovao utakmici hrvatske nogometne reprezentacije protiv Meksika.