Ivan Vujičić: Uz dobar napad I odbranu do pobjede protiv Slobode

HKK Zrinjski, kk Sloboda

Brzi ritam utakmica prvenstva, nastup Zrinjskog u Balkanskoj ligi, manjak igrača na vanjskim pozicijama, poraz Zrinjskog kod Borca te sutrašnja utakmica protiv momčadi Slobode su bile teme ove tiskovne konferencije.

Nakon pobjede Zrinjskog u prvom kolu i poraza kod Borca u drugom, sljedeći protivnik Zrinjskom je momčad Slobode. Trener Vujičić je istaknuo da se radi o dobroj momčadi ali je isto tako kazao ukoliko Zrinjski odigra dobro odbranu i fazu napada da je pobjeda protiv Slobode neupitna.

Trener Ivan Vujčić osvrnuo se na utakmicu s Borcem, gdje je Zrinjski poražen rezultatom 82:76. „U Banja Luci je u korist Borca presudio ofanzivni čega su se u klubu najviše pribojavali i raspoloženi Jovanović kod momčadi Borca, a u svim ostalim segmentima igre bili smo ravnopravni domaćinu.

Evidentno je da nam na vanjskim pozicijama nedostaje jedno iskustvo i rutina, zbog ozljeda ne možemo računati na Klaricu i Prcu, tako da s postojećim kadrom nismo u stanju zadržati visok ritam igre svih 40 minuta“, kazao je trener Vujčić.

Pomoćni trener Mario Glibić istaknuo je da ekipa Sloboda Dite nije doživjela velike promjene u odnosu na prošlu sezonu. „Prednost Slobode je sigurno uigranost, jer je ekipa zajedno već nekih 4 ili 5 godina“, kazao je Glibić.

 

ivan_vujii_vranki_mario_glibi.jpg

Član UO Zrinjskog Mario Vrankić izrazio je nezadovoljstvo malim ulaganjima u sportu na ovim prostorima. „Prevrnuli smo „nebo“ i „zemlju“ kako bi pokrili postojeće troškove. Grad nam uplaćuje kotizaciju za natjecanje, a od županije nemamo nikakvu pomoć. Bez pomoći grada i županije uspjeli smo osigurati i potrebnu infrastrukturu za funkcioniranje kluba“, istaknuo je Vrankić i pozvao sve ljubitelje košarke da u srijedu u 18 sati bodre Zrinjski u susretu sa Sloboda Ditom.