Ivan Velić za kaznu mora iskeširati 1000KM, Čapljina kažnjena s 3800KM

Nakon subotnje utakmice u kojoj je Bosna u Sarajevu svladala Čapoljinu 92:90 gosti su imali puno primjedbi na suce utakmice (Bojan Jovanić, Dragan Kralj i Milan Adamović), pogotovo na suca Kralja koji ih, po njihovom mišljenju, "potkrada već duže vrijeme". Da suđenje u toj utakmici nije bilo na prvoligaškoj razini, potvrdilo je izvješće delegata utakmice koji je suce ocijenio slabom ocjenom, ali i kazne koje je sucima izrekao povjerenik natjecanja. Jovanić, Kralj i Adamović suspendirani su na tri utakmice nedelegiranja, a Kralj i Jovanić skinuti su s utakmica koje su trebali odsuditi u ovom kolu.

Ipak, gore od sudaca prošla je sama Čapljina. Osim što je poražena u toj utakmici, Čapljinu je povjerenik žestoko kaznio zbog svega što se događalo u maloj dvorani KSC Skenderija. Trener Čapljine Toni Blažević i igrač Marko Jagodić-Kuridža kažnjeni su novčanim kaznama zbog dosuđenih tehničkih pogrešaka, a njih dvojica i pomoćni trener Miroslav Vidić zaradili su po 600 KM na osnovu prijave koju je protiv njih uputio sudac Kralj. Uz to, trener Blažević kažnjen je još s tisuću maraka zbog izjava u Dnevnom listu od 2. travnja koje su se ticala suđenja s te utakmice. Sveukupno čapljinski prvoligaš u kasu Košarkaškog saveza BiH morat će ukupno uplatiti čak 3800 maraka.

Povjerenik natjecanja u najnovijem biltenu izrekao je kaznu u iznosu od tisuću konvertibilnih maraka treneru Širokog Ivanu Veliću zbog izjava koje je dao Dnevnom listu 29. ožujka nakon pobjede njegove ekipe u Čapljini 67:64.
- Još uvijek se ne možemo naviknuti na kriterij suđenja koji je i u utorak (u Čapljini) bio nevjerojatan, ne tendenciozan, nego doslovno nevjerojatan. Zbog toga su sve momčadi u prednosti u odnosu na nas, kazao je tada Ivan Velić.
Trener Širokog nije uputio negativne kritike na suđenje, ali je kažnjen jer je suđenje - uopće komentirao.

Dnevni list