Ivan Velić: HKK Široki igra najbolju košarku u ligi

"Igramo najbolju košarku u ligi, vjerojatno i najatraktivniju. Odmah smo iza Maccabija po broju osvojenih lopti, a to nam omogućava puno kontranapada i laganih koševa. Igramo stvarno dobro, puni smo samopouzdanja, ne zamaramo se pozicijama na ljestvici, ali ako ovako nastavimo, vidjet ćemo gdje će nas to dovesti", kaže trener Širokog Ivan Velić za portal Kosarka.

S male gostujuće turneje po Izraelu i Srbiji Široki se vratio s polovičnim plijenom. No, ako se zna da je bh. prvak poražen u Nokia Areni, gdje Maccabi gubi samo od Barcelone, a da je slavio u Kragujevcu (93:86) u utorak navečer, gdje se ni Partizan nije dobro proveo, onda se ovo "polovično" treba preispitati.

"Odigrali smo odličnu utakmicu s Maccabijem i tu smo osjetili da možemo se nositi sa svima, ako igramo na takav način. Vjerovali smo da možemo napraviti nešto u Kragujevcu i uspjeli smo", dodaje Velić čija je momčad vodila 39 minuta utakmice u krcatoj dvorani Jezero i na kraju nokautirala domaćina.

Radnički je uz Maccabi i Cedevitu najefikasnija momčad lige, a Široki im je u njihovoj dvorani ubacio 93 koša.

"Odlika naše ekipe je da se prilagođava svakom protivniku. Mi možemo dobiti Budućnost na malo koševa, a, evo, i Radnički na veliki broj poena", ističe Velić te zaključuje:

"Isto tako, iako su mladi momci jako stabilni i ne dopuštaju da na njih utječu stvari izvan parketa. Atmosfera je bila strašno užarena, njihovi navijači su stvorili odličan štimung i radili su veliki pritisak na nas, ali moji igrači se nisu obazirali. Jednostavno sam imao osjećaj da ne možemo izgubiti".