FOTO  Hrvoje Vlašić:Zrinjski će dati sve od sebe da ponovi dobre rezultate

HKK Zrinjski, trening, hrvoje vlašić, HKK Zrinjski
......u kojoj brane titulu prvaka BiH, i čast države u ABA 2 regionalnoj ligi.

Sudeći po svemu viđenom Plemići ne misle stati na prošlogodišnjim uspjesima i slaže se momčad koja će i u sezoni pred nama voditi jednu od glavnih uloga. O očekivanjima smo razgovarali sa šefom struke Plemića trenerom koji je u Mostar donio prvu povijesnu titulu prvaka Hrvojem Vlašićem koji nam je o početku priprema rekao.

"Za ovaj period priprema zadovoljni smo učinjenim, ali još nismo kompletni za sezonu koja nas očekuje. Smailagić nam je ozlijeđen, Šutalo se pomalo vraća u trenažni proces, a Ramljak koji bi trebao ostati s nama također ima ozljedu i očekujem da kroz jedno desetak dana. Do našeg turnira koji je na rasporedu 14. i 15. 09. nadam se da će svi igrači biti na raspolaganju. Mislim da smo ovaj dio priprema odradili dobro s prof. Miranom Peharom koji je to i ovdje u dvorani i vani obavio temeljito. I lani smo se pripremili dobro i vidjeli ste da smo do zadnjeg dana izgledalo dobro i trkački moćno. Sada počinjemo malo intenzivnije raditi na košarkaškom dijelu i na slaganju igre. Imamo ponovo dobru atmosferu u momčadi, igrači koji su nam se priključili dobro su se uklopili i definitivno sam zadovoljan do sada učinjenim, i mislim da ćemo i ove godine imati ozbiljnu ulogu u prvenstvu i ABA 2 ligi".

U odnosu na prošlu godinu tu je većina igrača?

"Da većina je ostala, a dobili smo veoma dobre i iskusne igrače koji su već igrali ozbiljnu košarku i svakako da će nam biti od pomoći da igramo onako dobro kao što smo igrali prošle godine".

Vidimo među Plemićima je i jedan Amerikanac?

"Da tu sa nama je Steven Spieth i on će biti desetak dana na probi, pa ćemo nakon tog perioda vidjeti što ćemo dalje".

Za kraj pitanje na koje možda i nemate odgovor, ai navijače interesira da li moguć lanjski scenarij i obrana titule?

"Sada je o tome teško govoriti. Što se nas tiče mi ćemo dati sve od sebe. Evo već dvije godine mi stalno radimo korak naprijed, stalno podižemo kvalitetu igre i ozbiljnost kluba sa svim segmentima. Ja sam optimista, ali ovako rano razbacivati se nekim velikim obećanjima je teško. Mi se prvo moramo iskompletirati, pa vidjeti kako ćemo izgledati, pa tek onda ćemo vidjeti kakav imamo potencijal i imamo li karakter za velike stvari. Ja se nadam da imamo, ali ni drugi neće sjediti i čekati, nego će se nastojati pojačati, i sigurno jeda ćemo ove godine svima biti meta".

HERCEGOVINA.info