Hrvatska slavila protiv Slovenije pred punom Arenom! Pobjedu zasjenio težak pad i ozljeda Bogdanovića

Hrvatska slavila protiv Slovenije pred punom Arenom! Pobjedu zasjenio težak pad i ozljeda Bogdanovića

Velika pobjeda ostala je u sjeni teškog pada Bojana Bogdanovića koji je, vjeruje se, zadobio potres mozga.

Hrvatska-Slovenija  80:73    (17:23, 27:15,21:16,15:19)

Hrvatsku su do pobjede vodili Krunoslav Simon sa 20 i Luka Žorić sa 17 koševa, dok je Zoran Dragić ubacio 14 za Sloveniju.

Naši su igrači nesigurno ušli u utakmicu, u prva su tri napada izgubili loptu, usto je Ante Tomić nakon samo dvije minute napravio dvije osobne pogreške, te je Slovenija preuzela kontrolu rezultata povevši sa 6-0.

Slovenija je bila u vodstvu sve do sredine druge četvrtine kada je Damjan Rudež tricom doveo Hrvatsku u vodstvo 27-26. Serijom 11-2 tijekom koje je Žorić kontrolirao obranu, a Bojan Bogdanović prodorima pogađao suparnički obruč, Hrvatska je stigla do prednosti 31-27, te više nije ispuštala vodstvo do kraja.

Nažalost, 5:53 minuta prije kraja treće četvrtine naš najbolji strijelac Bogdanović udario je snažno glavom u parket nakon prekršaja Joksimovića, te se više nije vraćao na parket, a sumnja se kako je zadobio potres mozga što bi mogao biti veliki hendikep za ostanak natjecanja.

Ipak, i bez Bogdanovića Hrvatska je otišla na 13 razlike (63-50) i stigla nadomak pobjede. Slovenija je koševima Zupana šest minuta prije kraja utakmice uspjela smanjiti na 67-62, ali bliže od toga nije mogla.

Hrvatska će u nedjelju (21 sat) igrati derbi 2. kola protiv Grčke koja je sa 85-65 svladala Makedoniju.


Foto: Igor Kralj/PIXSELL

jutarnji.hr