FOTO/VIDEO  Hrvatska košarkaška reprezentacija impresionirala

Bojan Bogdanović, kosarka, Fenerbahçe, Bojan Bogdanović, Fenerbahçe, kosarka, kosarka, Fenerbahce Ulker, Bojan Bogdanović, Ante Tomić, kosarka, Euroliga, Bojan Bogdanović, Luka Žorić, Damir Markota, Fenerbahçe, Bojan Bogdanović, Luka Žorić, Bojan Bogdanović, nba, Fenerbahçe, Euroliga Top 16, kosarka, Fenerbahçe, Bojan Bogdanović, Luka Žorić, Ante Tomić, Bojan Bogdanović, Fenerbahce Ulker, Top 16 Euroliga, kosarka, NBA liga , Bojan Bogdanović, HKK Zrinjski, Bojan Bogdanović, NBA liga , Brooklyn Nets, Bojan Bogdanović, NBA liga , kosarka, hrvatski košarkaši, Bojan Bogdanović, izbornik Jasmin Repeša, Hrvatska košarkaška reprezentacija, pobjeda košarkaša, SP u košarci, hrvatski košarkaši, Hrvatska zemlja, kosarka, Svjetsko prvenstvo, Brooklyn Nets, Bojan Bogdanović, nba, Mostar, Bojan Bogdanović, Igor Karačić, Bojan Bogdanović, Hrvatska košarkaška reprezentacija, hrvatski košarkaši, kosarka, Hrvatska, Turska, kosarka, Bojan Bogdanović, hrvatski košarkaši, kosarka, Hr
Hrvatska košarkaška reprezentacija na impresivan je način zaokružila svoj nastup na Huawei cupu u Litvi. Nakon što su prvog dana svladali Tursku (74:66) sinoć su naši košarkaši pobijedili domaćina Litvu sa 72:59 (19:9,20:9, 20:15, 13:26) i osvojili prvo mjesto na turniru. Konačni rezultat neće sugerirati nadmoć Hrvatske u tom susretu jer su naši košarkaši u posljednju četvrtini ušli čak s 26 koševa prednosti, malo se opustili, a što su Litvanci iskoristili i debakl pretvorili u pristojan poraz. Ako naš izbornik Velimir Perasović, nakon pobjede nad Turcima, nije bio baš pretjerano zadovoljan nakon ogleda s Litvancima, raspoloženje mu se definitivno popravilo. Naša je reprezentacija odigrala sjajnu utakmicu u kojoj je najveću prednost imala pred kraj treće četvrtine kada je bilo čak 27 koševa razlike (53:26), a posebno je impresivna bila obrana koja je inače napadački moćne Litavce doslovce uništavala dok ju se igralo s maksimalnom ozbiljnošću.

Već u prvoj četvrtini Litvanci su upali u hrvatski "mlin", pa je na njezinom kraju Hrvatska imala +10 (19:9). Očekivalo se kako će domaćin u nastavku pritisnuti gas, ali Hrvatska je nastavila s vrlo agresivnom obranom i odličnim napadačkim rješenjima, pa je i druga četvrtina gotovo bila preslik prve s tim da je Hrvatska svoju prednost udvostručila i na odmor otišla sa ugodnih +21 (39:18), a ta je prednost mogla biti i uvjerljivija. Naime, Litvanci su u završnici te druge četvrtine napravili seriju od 5:0 i tako malo smanjili veliki zaostatak. I u drugo poluvrijeme Hrvatska je ušla s punim gasom, pa je u 28. minuti bilo 53:26, a nakon toga uslijedilo je opuštanje. Posebno se to odnosi na samu završnicu susreta u kojoj su Litvanci uspjeli prepoloviti svoj zaostatak i susret su završili s pristojnih 13 pogodaka zaostatka. No, to neće nimalo promijeniti odličnu sliku igre koju je demonstrirala naša selekcija u prve tri četvrtvrtine utakmice. Opuštanje na kraju je bio logičan slijed jer je Persoavić iz igre izvukao najvažnije karike naše igre.

Hrvatska se sada vraća u Zagreb gdje će od 26. do 28. ovog mjeseca odigrati posljednji pripremni turnir na kojemu će još sudjelovati Izrael, Estonija i BiH. Prvi nastup na Eurobasketu naša reprezentacija očekuje u rujnu protiv Slovenije, u zagrebačkoj Areni.

Pogledajte kako je naš Bojan Bogdanović odigrao protiv Turske...