Hrvatska i Španjolska otvaraju košarkaški olimpijski turnir u ponoć

Bojan Bogdanović, Fenerbahçe, Bojan Bogdanović, Fenerbahçe, Bojan Bogdanović, Hrvatska košarkaška reprezentacija, SP u košarci, košarkaši, Hrvatska košarkaška reprezentacija, rk igman, kosarka, Hrvatska košarkaška reprezentacija, košarkaš, Bojan Bogdanović, Bojan Bogdanović, košarkaš, kosarka, hrvatski košarkaši, eurobasket 2015 , kosarka, Hrvatska zemlja, kvalifikacije, Miro Bilan, Kruno Simon, hrvatski košarkaši, Bojan Bogdanović, Košarkaški, Hrvatska košarkaška reprezentacija, Hrvatska košarkaška reprezentacija, Olimpijske igre, hrvatski košarkaši, Olimpijske igre, hrvatski košarkaši, kosarka, Hrvatska, Olimpijske igre, Bojan Bogdanović, Hrvatska zemlja, Hrvatska, hrvatski košarkaši, Bojan Bogdanović, Bojan Bogdanović, Hrvatska, košarkaši, hrvatski košarkaši, Bojan Bogdanović, Hrvatska zemlja
Igrači europskog košarkaškog prvaka Španjolske, koji će u ponoć s nedjelje na ponedjeljak odigrati prvu utakmicu na Olimpijskim igrama 2016 protiv Hrvatske, napominju kako ih čeka težak susret.

Španjolci ističu kao su mladi hrvatski igrači izborili nastup eliminiravši na kvalifikacijskom turniru u Torinu favorizirane Italiju i Grčku te su od tada u natjecateljskom ritmu.

"Jedva čekamo da počne turnir. Protiv Hrvatske nas čeka teška utakmica, oni su bili eliminirali Talijane, favorite za odlazak na Olimpijske igre", izjavio je igrač Real Madrida Rudy Fernández za španjolsku javnu televiziju TVE.

Crnogorac sa španjolskom putovnicom Nikola Mirotić također napominje kako očekuje tešku prvu utakmicu iako je Španjolska jedna od favorita za medalju.

"Znamo da možemo osvojiti medalju, no od početka moramo pobjeđivati. Imamo tešku utakmicu protiv Hrvatske te je najvažnije da svi budemo zdravi", rekao je centar Chicago Bullsa u razgovoru za sportske novine Marca.

"Naša očekivanja su uvijek visoka. Svjesni smo svoje snage, ali imamo tešku grupu te moramo biti jako koncentrirani", dodao je Mirotić.

Španjolska i Hrvatska nalaze se u skupini B zajedno sa domaćinom Brazilom, Argentinom, Litvom i Nigerijom.

Jose Manuel Calderon, igrač Los Angleses Lakersa, upozorava kako je Hrvatska nezgodan protivnik.

"Ta je utakmica važnija nego što mislite jer oni dolaze s više ritma nego ostale momčadi. Hrvati su mladi i mogu nam nanijeti štetu. Da im barem to, ta njihova mladost, bude slaba točka. U svakom slučaju riječ je o prvoj utakmici i poslije eventualnog kiksa je kasnije uvijek teško nadoknađivati propušteno", rekao je Calderon novinarima u Riju.

Sergio Llull, koji je ljetos prešao iz španjolskog prvaka Real Madrida u Philadelphia 76-erse, napominje pak kako su tijekom priprema imali lakših ozljeda i da su igrači koji su poput njega igrali doigravanje prvenstva imali malo vremena za odmor.

"No, momčad je mentalno spremna i puna želje za igrom i pobjedama", poručio je Llull.

Španjolska je na posljednjim dvjema OI, 2008. u Pekingu i 2012. u Londonu, osvajala srebrne medalje izgubivši u finalu od Sjedinjenih Država. U Pekingu je bila poražena sa 107-118, a u Londonu sa 100-107. Hrvatska je OI izborila osvojivši prošlog mjeseca kvalifikacijski turnir u Torinu gdje je iza sebe ostavila Italiju, Grčku, Meksiko, Iran i Tunis.

dnevnik.hr