HKK Zrinjski: Utakmica protiv Slobode je naša prava slika

Zrinjski-Sloboda
...grači mostarskog Zrinjskog su pokazali protiv tuzlanske Slobode (80:69) na svom parketu, a čime su ostavili iza sebe i neočekivano slabu izvedbu protiv Leotara.

Samo tri dana poslije poraza u Trebinju okazali su puno bolju igru i stigli do sigurnog trijumfa kojim su potvrdili da sigurno kroče k Ligi za prvaka. Predvodili su ih Draško Knežević (27p, 8a, 6s), Božo Đurasović (18p), Vedran Princ (16p) i Mateo Zovko (11p, 8s), dok su jedini dvocifreni kod gostiju bili Almir Hasandić (21p) i Marko Rikalo (15p).

- Tvrda utakmica kako smo i očekivali, Sloboda je dobro otvorila, ali uspjeli smo preokrenuti njihovo vodstvo i jakom obranom do kraja poluvremena otići na 10 razlike. Kasnije su preko Hasandića stigli u egal, ali smo opet uspjeli napraviti vodstvo. Bilo je to puno bolje naše izdanje, onako kako smo igrali u prvom dijelu prvenstva, komentirao je trener Plemića Hrvoje Vlašić.

- Čestitam igračima na maksimalnom angažmanu, trudu i dobroj igri i pobjedi protiv jakog protivnika. Knežević je imao odličan realizatorski učinak, Princ ponovno organizirao i donosio nam mir. Pohvalio bih i Đurasovića, a posebno Ljubu Šamadana koji je došao s temperaturom, primio infuziju prije utakmice, izišao na teren i napravio odličan posao protiv snažnog centra gostiju, Bože Đumića, dodao je.

Sasvim drukčija izvedba spram utakmice u Trebinju...

- Protiv Leotara smo bili van ritma, nije nas išlo, puno toga se nije poklopilo. Teško ćemo ponoviti takvo izdanje, ali dogodi se dan kad ništa ne ide. Mislim da je utakmica protiv Slobode naša prava slika. Kad odigramo dobru obranu obično nas prati vanjski šut, a što nismo imali u Trebinju. Često rješavamo situacije igrom "jedan na jedan" gdje onda tražimo višak na vanjskoj poziciji. Najvažniji je ipak taj radni dio, obrana, što mi stvarno igramo dobro i pokazali smo protiv najboljih ekipa u ligi, kaže Vlašić.

Zrinjskom se ponovno otvara šansa ući u pobjednički niz jer ipak sljedećeg vikenda gostuju posljednjeplasiranoj momčadi Lige 10, Bošnjaku u Hadžićima.

- Svako kući igra tvrdo, čvrsto, nastoji iskoristiti i malu šansu ako je imaju. Zato tu utakmicu gledam kao najveći derbi. Moramo opet dobru pripremu napraviti, podijeliti uloge i znati kako se postaviti jer nema nijednog laganog protivnika. Očekuje nas ozbiljan posao, zaključio je Hrvoje Vlašić.

Dnevni list