HKK Zrinjski: Treba li Mostaru vrhunska košarka?

HKK Zrinjski, KK Igokea, marko ramljak, HKK Zrinjski, HKK Zrinjski, Druga ABA liga, Mostar, HKK Zrinjski

Nekada, ne baš tako davno slavu Mostara po svijetu pronosio je veliki Dražen Dalipagić Praja, a danas to radi još jedan velikan ponikao u Mostaru Bojan Bogdanović. U vremenu između njih Mostar je dao još veliki broj talenata koji su ostavili neizbrisiv trag u svijetu sporta i košarke,  Josip Sesar, Samir Lerić, Đenan Rahimić, Pero Dujmović, Boris Džidić i  Vedran Princ velika su košarkaška imena koja bi u vrijeme kada su se aktivno bavili košarkom poželio svaki ozbiljan košarkaški klub.

Usprkos ovim velikim košarkaškim imenima Mostar se nije mogao pohvaliti nekim košarkaškim klupskim uspjesima, I to je trajalo sve do kada se posljednji s našeg popisa Vedran Princ nije vratio u rodni grad i sa svojim HKK Zrinjski osvojio prvi povijesni naslov prvaka države. Plemići su dvije godine zaredom izborili nastup u regionalnoj 2 ABA Ligi. i tako se Mostar našao na košarkaškoj karti Europe kao grad košarke. Igrači Zrinjskog te dvije sezone bili su najveći promotori svoga grada kao grada sporta i kao grada fenomena koji nema sportsku dvoranu, ali ima državnog prvaka u dvoranskom sportu.

Ove sezone Plemićima je za dlaku izmakao nastup u 2 ABA Ligi, ali su ljudi iz vodstva lige prepoznali potencijal i na adresu HKK Zrinjski su poslali pozivnicu za sudjelovanje u ovoj prestižnoj ligi. Ta pozivnica je nagrada ljudima iz HKK Zrinjski koji su učinili puno toga u ovih posljednjih par godina za košarku i sport općenito u Mostaru.

Vjerojatno bi ova nagradna pozivnica obradovala mnoge gradove, jer nastup u 2 ABA LIgi promocija je ne samo sporta, nego i grada, pa i cijele regije u kojima se ona igra. Iz HKK Zrinjski su jučer izašli u javnost s priopćenjem u kome traže pomoć od lokalne zajednice kako bi i ove godine Plemići nastupali u 2 ABA Ligi, i sada se očekuje odgovor istih.

Pozitivan odgovor i pomoć Plemićima značio bi da gradu Mostaru treba vrhunski sport, negativan bi bio jasna poruka da ovom gradu ne treba ni sport, ni vrhunska košarka.


"Grad Mostar koji je kandidat za Europsku prijestolnicu kulture mora imati jedan brend kao Zrinjski koji će ga predstavljati na regionalnoj košarkaškoj sceni, ali isto tako bez potpore Grada i Županije nećemo biti u mogućnosti snositi troškove ovoga regionalnog natjecanja", priopćeno je jučer iz HKK Zrinsjki.

S obzirom na to da je Mostar s problemima smeća daleko od toga da bude bilo kakva prijestolnica. Slike ulica zatrpanih smećem obišle su svijet, kao i slike pune dvorane kada se u gradu igrala 2 ABA Liga. Te slike govore puno više od bilo kakvih tekstova i floskula. Lijepo je da se Mostar takav kakav jeste bori da bude prijestolnica kulture. S druge strane Mostar se ne mora boriti da bude prijestolnica sporta jer on to jeste sa svim svojim sportskim uspjesima.

HERCEGOVINA.info