HKK Zrinjski: Prvo ostanak u ligi, kasnije o nastavku suradnje

Iz ove perspektive jasno se vidi da se s Tepavčevićem, Jovanovićem, Radulovićem i Avdibegovićem nije pogodilo, dok je Amerikanac Jones opravdao dovođenje tek u drugom dijelu sezone. Relativno solidan dojam ostavio je Diego Kapelana, a Ermin Jazvin bio je prekratko. I kada se činilo da će mostarsku momčad koštati svi ti promašaji, da će prvi put nakon osam godina završiti u nižem rangu, klub je rastegao ionako mršav proračun te doveo Kemala Avdića, Edija Sinadinovića i Borisa Lalovića. Potonja dvojica donijela su potrebnu širinu i oni imaju zasluge što je Zrinjski napokon slavio u gostima (Bileća) i nakon domaće pobjede protiv Vogošće vjerojatno osigurao ostanak. Posebice je iskusni Lalović donio Zrinjskom ono što mu je jako nedostajalo tijekom čitave sezone - iskustvo i kvalitetu pod koševima. Da je kalibar igrača poput Lalovića bio tu od početka sezone, vjerojatno Zrinjski ne bi došao u situaciju da se spašava na kraju. No novaca za takvo što nije bilo.

- Razgovarao sam s Milošem (predsjednik kluba) i postigli smo dogovor da pomognem klubu do kraja sezone, dakle u ovih pet ili šest utakmica koliko je bilo ostalo, da ostanemo u ligi. Kasnije možemo razgovarati o mogućem ostanku, ali sada, dok je ostanak još upitan, bespredmetno je razgovarati o tome, kaže Lalović.
Iskusni 31-godišnji Nikšićanin u sve tri utakmice koliko je odigrao po dolasku u Mostar bio je dvoznamenkast. Pomogao je svojim novim suigračima doći do dvije pobjede s kojima je Zrinjski pobjegao iz opasne zone. Prvoligaški status još nije osiguran, ali situacija nije ni blizu onako teška kao prije par tjedana.
- S tom pobjedom nad Vogošćom i s rezultatima koji su nam se poklopili rekao bih da smo nekih 90 posto sigurni za ostanak. Po mojoj računici, treba nam još jedna pobjeda kako bismo bili 100 posto sigurni. Bili bi dobro da osiguramo ostanak već u subotu kod Leotara, koji nema nikakvih ambicija, ali ako ne uspijemo, imat ćemo priliku već u sljedećoj utakmici na svom parketu protiv Mladosti da se riješimo svih briga, dodaje Lalović.

Krilni centar koji može igrati i centra prošle sezone bio je najbolji strijelac i igrač lige dok je nastupao za Hercegovac iz Bileće. Ove sezone nastupao je u Cipru, a kada mu je tamo završio angažman, vratio se u Bileću gdje je dogovorio kratkoročnu suradnju. U tih mjesec i pol u Hercegovcu te samo pet odigranih utakmica, pomogao je toj ekipi osigurati ostanak. Sada je isti dogovor postigao sa Zrinjskim.
- U šali govorim da u ovih nekoliko mjeseci nove godine imam misiju spašavanja klubova. Jednu misiju sam ispunio, a sada je na redu druga. Šalim se, naravno, puno je ljepše kada se borite za gornji dio tabele nego za ostanak, ali što je - tu je. Bit će valjda bolje u budućnosti, zaključio je crnogorski košarkaš.

Teško donesena odluka doći u Zrinjski

Dok je u Bileći čekao inozemni angažman i do Lalovića su došle vijesti o lošoj situaciji o mostarskom Zrinjskom. Stoga se dugo premišljao kada je došao poziv iz Mostara.
- Nisam puno znao o stanju u klubu, ali moram priznati da zbog onog što sam čuo odluka nije bila laka. Isti dan kada sam dogovorio suradnju tadašnji trener Boris Džidić podnio je ostavku. Srećom, momci koji su ostali na klupi (Filipović i Glibić, op.a.) napravili su dobar posao i uspjeli smo se izvući, kaže Lalović.

Dnevni-list.ba