HKK Zrinjski: Pritisak je sad na Sparsima

HKK Zrinjski, OKK Spars, HKK Zrinjski, kk spars
. Sparsi su s početkom u 19 sati domaćin Zrinjskom, dok će Bosna sat kasnije ugostiti aktualnog prvaka Igokeu iz Laktaša.

Iznenađenje

Za iznenađenje polufinala pobrinuli su se košarkaši Sparsa s Grbavice pobijedivši Zrinjski u prvom susretu u Mostaru. Sastav Ivana Opačka želi u večerašnjem susretu pobjedom ovjeriti finale. Bit će to zanimljiv susret u kojem će gosti, koji su ove sezone tri puta bili bolji od Sarajlija, nastojati uzvratiti momčadi trenera Ivana Opačka, te preko majstorice tražiti put u finale. Objektivno, unatoč visokom porazu u njihovu prvom susretu u Mostaru, sastav Hrvoja Vlašića je bolja momčad, ali ih je očito imperativ opteretio i plod toga je i potpuno zaslužena pobjeda Sparsa. Trener Sparsa Ivan Opačak svjestan je kako je njegova momčad napravila veliki posao u Mostaru, odigravši odlično u napadu. Zna također kako njegovi igrači moraju dati sve od sebe jer Zrinjski ima kvalitetu i može pobijediti svaku momčad u BiH. Pomoćnik trenera Hrvoja Vlašića na klupi Zrinjskog Tihomir Mustapić uvjeren je kako njegova momčad može slaviti u Sarajevu.

- Pritisak je sada na Sparsima. Ne možemo ponoviti onako lošu igru u svim segmentima kakva je bila u Mostaru. Muški ćemo se "potući" pa što Bog da. Mislim kako imamo snage, volje i kvalitete niz vratiti u Mostar. Znam da neće biti lako, ali na muci se poznaju junaci - kazao je Tihomir Mustapić.

Igokea favorit

U drugom polufinalnom susretu Bosna će u dvorani Skenderija ugostiti Igokeu. U prvom susretu u Laktašima Igokea je bila bolja i povela je u doigravanju koje se igra na dvije pobjede. Sastav iz Laktaša favorit je i u večerašnjem susretu bez obzira na to što su se nedavno neslavno proveli u Skenderiji kada su doživjeli visok poraz. Momčad koja je osigurala prvu regionalnu ABA ligu, bez obzira na ostvareni plasman u ligi BiH, favorit je i očekivati je da će dvokorakom stići do finala i pokušaja obrane još jednog naslova prvaka Bosne i Hercegovine.

Vecernji.ba