FOTO  HKK Zrinjski-OKK Čelik 84:83

HKK Zrinjski, okk čelik
Što se to nije desilo košarkaši Zrinjskog mogu ponajprije zahvaliti Jazvinu koji je odigrao odličnu utakmicu i pri tome postigao 22. poena i uz imao 10. skokova.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri i kraj je donio prednost Zrinjskog 21:17. U drugoj četvrtini domaćin ubacuje u brzinu više, te vrlo brzo povećava prednost. Najveća je iznosila 41:30, i tada smo mislili da je utakmica gotova što se tiče pobjednika. Ali zatim ponovo greške u igri Zrinjskog, što koriste gosti da do odmora smanje rezultat 43:38.

Treća četvrtina donosi dominaciju gostiju, uz veliki broj pogrešaka igrača Zrinjskog. U zadnju četvrtinu gosti ulaze sa prednošću 69:74. Ta zadnja četvrtina donijela je pravu dramu u kojoj su na kraju igrači Zrinjskog bili sretniji te uspjeli slaviti rezultatom 84:83. Kod istog rezultata gosti su imali dva slobodna bacanja koje su uspjeli promašiti.

I na kraju opet vrijedi istaći Jazvina koji je ime broj 1 utakmice, a uz njega istakao se i Kapelan sa 26. poena. Kod gostiju Hrnčić je ubacio 23., a Hodžić 20. poena.

hercegovina.info