HKK Zrinjski: Kontra mraku kontra sili

ŠIROKI ZRINJSKI

Plemići su godinu završili na prvom mjestu košarkaške lige, osvojili su Kup Herceg-Bosne i uspješno su predstavljali državu u regionalnoj 2 ABA Ligi. I u ovu godinu su Plemići ušli jako, jače nego ikada riješeni napraviti još veći iskorak.

Prepoznali su to i navijači koji su nekoliko puta napunili školsku dvoranu na Bijelom Brijegu i bili u pravom smislu šesti igrač svoje momčadi. Košarkaši Zrinjskog su im vratili na najbolji mogući način odličnim igrama i pobjedama. Svu svoju moć Plemići pokazali su u domaćim utakmicama protiv Bosne, Širokog, a posebno Kaknja koga su deklasirali sa više od 30 poena razlike . Svoju moć Plemići su pokazali i na gostujućim terenima protiv Sparsa, i pogotovo protiv Igokee nanijevši aktualnim prvacima domaći poraz nakon nekoliko godina nepobjedivosti.

U subotu je Zrinjski izgubio od Širokog i iza te utakmice vuku se repovi ponajprije zbog suđenja na štetu Zrinjskog. Plemići su utakmicu završili sa tri igrača manje i to je valjda prva utakmica u povijesti košarke na ovim prostorima da je jednom klubu zbog prigovora isključeno tri igrača.

Već ranije ove sezone Zrinjski je imao primjedbi na suđenje u Kaknju, te na onu utakmicu koji su Plemići izgubili u Širokom koševima postignutim nakon isteka vremena, ali to naravno nije nikoga zabrinulo. Neće zabrinuti nikoga ni žalba koji su jučer iz HKK Zrinjski uputili savezu zbog suđenja u Širokom Brijegu i vjerojatno će završiti u košu za smeće. Po toj logici nekome  je izgleda važniji taj koš za smeće od onog košarkaškog.

S druge strane ljudi iz saveza bili su itekako brzi kada je trebalo kažnjavati Zrinjski, pa je nakon svega upravo HKK Zrinjski klub koji je platio najviše kazni u ovoj sezoni.
Košarkaši Zrinjskog ove sezone igraju odličnu košarku i ta činjenica očito nekome smeta. Ne postoji vjerojatno niti jedan klub na ovome svijetu koji bez sportske dvorane igra ovako značajnu ulogu u nacionalnom prvenstvu. Kada se tom hendikepu dodaju ozljede ključnih igrača i sve ove nepravde prema klubu onda je jasno da je već sada HKK Zrinjski napravio jedan ogroman iskorak.

HKK Zrinjski nema dvoranu, uvjeti za treniranje su takvi kakvi jesu i kada se svemu tome doda nepravda koju trpe Plemići ostaje nam još samo čvršće stati uz klub na njegovom putu ka vrhu. Prva prilika za iskazivanje potpore Plemićima je sutrašnja utakmica protiv Sparsa.

Utakmica se igra sutra (srijeda) u 20. sati i ovim putem pozivamo sve navijače da budu uz svoj Zrinjski kontra mraku i kontra sili.

HERCEGOVINA.info