HKK Zrinjski: Ekipa je reagirala na najbolji način

''Bio je prisutan veliki motiv i želja kod igrača te smo na kraju zasluženo pobijedili. Najbitnije je da su se momci vratili i bili kao jedno, a što predstavlja jedan pozitivan korak naprijed.'' kazao je Glomazić za Studio 88.

Do tek šeste pobjede u 15 odigranih kola, Zrinjski su vodili Boris Lalović s 23 poena i 13 skokova, Almir Hasandić je dodao 20 poena, a Ivica Petrić 13. Ekipu je prvi put sa klupe predvodio Zoran Glomazić koji je naslijedio Nedeljka Zeleniku. Glomazić koji je prije Zrinjskog vodio ekipu Hercegovca nije imao previše vremena

''Utakmica je bila jako teška. Zrinjski se nakon tri vezana poraza našao u jako teškoj situaciji, zoni ispadanja. Ekipu je trebalo vratiti na pravi put, trebalo je igrače motivirati. Reakcija igrača ali i i ljudi iz kluba i navijača je bila prava. Pogledao neke utakmice Radnika i znao sam na koji način možemo doći do pobjede. U početku je bilo malo grča, međutim u nastavku smo kombinovano odbranom zaustavili njihove glavne igrače. Momci su odigrali dobro, agresivno, postigli smo dosta lakih poena iz kontranapada, a to je igra koju ja preferiram, znači sa puno tranzicije.'' naglašava Glomazić.

Zrinjski je trenutačno na omjeru 6-9, do kraja je ostalo sedam utakmica, ekipu očekuje teška borba za opstanak:

''Sigurno je da će biti teško do kraja. Imamo sedam utakmica, tri igramo kući, u jednom kratkom periodu. Međutim, mi ćemo učiniti sve da jednim zajedništvom, borbenošću, izborimo opstanak. Ekipa posjeduje kvalitet, ali neće biti lako.'' kaže na kraju Glomazić.