HKK Široki Wwin-KK MTZ 71:72

Jedinom svojom trojkom na susretu Gečevski je donio pobjedu svojoj momčadi, dok je taj ubačaj rastužio momčad domaćina i oko 2500 gledatelja koji su došli podržati 'Ponos Hercegovine' i posljednji put pogledati nastup Darka Planinića u dresu bh. prvaka. Inače, sav prihod od večerašnje utakmice namijenjen je u humanitarne svrhe.

Gosti su bolje otvorili susret i već nakon deset minuta igre ostvarili značajnu prednost. Lošu igru domaćih gosti su znali iskoristiti i prvu četvrtinu završiti rezultatom 8:22. U drugoj četvrtini domaći su zaigrali bolje, no nedostatno za potpuni povratak do kraja poluvremena. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 30:39 za goste.

U nastavku su se domaći uspjeli vratiti. Trojkama odličnog Šakića i poenima Vragovića domaći su u samo 3-4 minute uspjeli izjednačiti. U posljednju dionicu se ušlo neodlučenim ishodom 49:49. U potpuno izjednačenoj borbi s puno preokreta bolje su se snašli gosti. Široki je u posljednje dvije minute imao dva poena viška, ali nisu uspjeli izdržati do kraja. U novoj triler završnici kada je Šutalo pogodio trojku za 71:69 četiri sekunde prije kraja mnogi su pomislili da će bodovi ostati na Pecari. Ali njihove nade ugasio je Gečevski trojkom za veliki žal na Pecari.

U dresu domaćih istaknuli su se Šakić (8 skokova)sa 18 poena, Vragović (7 as.) sa 16, dok su Planinić (8 skokova) i Šutalo ubacili 11, odnosno 10 poena. Kod gostiju najefikasniji je bio Čekovski sa 21 poenom, Čečevski (12 sk.) sa 15 i Stojanovski sa 14 poena.

Nakon utakmice trener domaćih Ivan Velić je kazao kako ih je pobjede koštala nekoncentriranost u posljednjim trenutcima.
- I prije utakmice sam kazao kako svih 40 minuta trebamo biti koncentrirani ukoliko želimo pobjedu. Koncentracija nam je izostala u najvažnijim trenutcima, ali nemam svojim dečkima što zamjeriti. Više od svih su željeli pobjedu, borili su se i dali svoj maksimum, ali sreća nam je okrenula leđa. Također, svima želim sretne božićne blagdane, a ja ću prespavati ovu noć i onda donijeti odluku. Međutim, mislim da sam već u sebi donio odluku, koju ću uskoro priopćiti, kazao je trener domaćih.

ABCportal.info