HKK Široki u odličnoj atmosferi svladao Novi Pazar

sport, memorijanlni turnir, Pecara, HKK Široki, KK Split, OKK Spars, HKK Široki, KK Mladost, HKK Široki, aba 2 liga, HKK Široki Brijeg, aba 2 liga, HKK Široki Brijeg, OKK Spars, HKK Široki

HKK Široki upisao je novu pobjedu u ABA 2 ligi pobjedivši KK Novi Pazar rezultatom 79:71

Gledatelji u SD Pecara su na početku utakmice mogli uživati u otvorenoj igri s mnogo poena.

Široki su predvodili braća Mateo i Dario Drežnjak, dok je kod gostiju raspoložen bio centar Asmir Numanović, piše portal Jabuka tv.

U posljednje tri minute prve četvrtine igra je pala zbog mnogo grešaka, prekršaja i promašenih slobodnih bacanja, a na kraju prve “runde” vodio je Široki s 24:17.

Domaćin nošen atmosferom s tribina sjajno otvara drugu četvrtinu i serijom 7:0 odlazi na 14 poena prednosti. Ipak, gosti uzvraćaju istom mjerom i do kraja poluvremena prelaze u vodstvo. Na predah se odlazi s rezultatom 43:44 za Novi Pazar.

U trećoj četvrtini su se pojačale obrane. Momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a moralo se dobro raditi za svaki poen. Tri minute do kraja četvrtine Novi Pazar dolazi do četiri poena prednosti što je ujedno bilo i njegovo najveće vodstvo na utakmici. Krunoslav Krajnović odmah reagira i zove timeout, nakon čega Goran Filipović pogađa tricu za 53:54 što su bili i posljednji poeni u trećoj dionici. Nakon što smo u prvoj četvrtini vidjeli 41, a u drugoj 46 poena, u trećoj ih je bilo samo 20.

Na ulasku u posljednjih deset minuta igre, Mateo Čolak s dvije vezane trice vraća Široki u vodstvo. Do kraja utakmice vladala je prava borba na obje strane terena. U završnicu se ušlo s izjednačenim rezultatom, a utakmicu novom tricom lomi raspoloženi Čolak i Široki minutu i 14 sekundi do kraja odlazi na četiri poena prednosti koju će održavati do kraja utakmice.

Najedikasniji u redovima Širokog bili su Goran Filipović s 19, te Mateo Čolak i Dario Drežnjak sa 17 poena. Najbolji u redovima gostiju bili su Milan Vulić sa 16 i Nikola Korać s 15 poena.

HKK Široki sada ima jedan poraz (Helios) i tri pobjede (Rogaška, Dynamic, Novi Pazar).

Sljedeći susret u okviru druge regionalne lige Široki igra za šest dana na Pecari protiv KK Lovćen Cetinje.