HKK ŠIROKI TT KABELI - KK CIBONA 81:82

Cibona je bolje otvorila utakmicu, u prvom poluvremenu je bila mnogo bolji protivnik. Vodstvo gostiju iz Zagreba je iznosilo i preko deset poena, ali je na odmor Cibona otišla sa sedam razlike (43:36). U nastavku utakmice jedno potpuno druga igra našeg prvaka.

Sredinom trećeg perioda igre Široki je napravio seriju 20:7 i stigao do vodstva, ali pred kraj trećeg perioda prvak Hrvatske se opet vraća u igru. Cibona je uspjela preokrenuti rezultat i u posljednjih deset minuta ući sa poenom prednosti (61:60).

Zadnjih deset minuta Cibona otvara serijom 10:0 i odlazi na ponovo dvocifrenu prednost. Iako se činilo da je utakmica gotova izabranici Ivana Velića se nisu predali nego su s eopet vratili u meč Tricama Pilepića, Štembergera i Morovića Široki smanjuje na samo dva poena razlike minutu do kraja.

Posljednja minuta je bila za infarkt. Cibona je utakmicu dobila na iskustvo, Giriček je uzeo stvari u svoje ruke i solo akcijom pogodio za vodstvo Vukova, a u narednom napadu Špralja radi faul u napadu i već tada je bilo sve gotovo. Imao je Ramljak zadnji šut, ali je zakasnio, vrijeme je isteklo i Cibona je nakon četiri poraza konačno stigla do pobjede.

Gordan Giriček je sa 16 poena bio najefikasniji kod Cibone, Bojan Bogdanović i Leon Radošević su dodali po 15, a Tomislav Zubčić 12 poena i 8 skokova. Kod našeg prvaka je prvo ime bio Ivan Grgat sa 16 poena, Fran Pilepić je ubacio 14, a Siniša Štemberger 13 poena.

Tekst: sportsport.ba / Foto: hercegovina.info