HKK Široki-OKK Spars 77:66

HKK Široki, HKK Zrinjski, HKK Široki Brijeg, OKK Spars
U fantastičnoj atmosferi u dvorani Pecara vrlo borbenu i kvalitetnu utakmicu na mali broj koševa odigrale su ove dvije momčadi.

Jak ritam i borbenost s obje strane parketa na otvaranju susreta donijele su nekoliko sjajnih akcija.

Ipak, gosti su prvi uspjeli napraviti veću prednost od 13:19 zahvaljujući pet trica koje su pogodili u prvoj četvrtini. Širokobriježani su uspjeli smanjiti razliku i prva četvrtina otišla je na stranu gostiju rezultatom 17:19.

Druga četvrtina nastavljena je u sličnom ritmu. Sparsi su držali vodstvo od nekoliko poena, dok je Široki stalno morao hvatati zaostatak. Sredinom četvrtine gosti su otišli na sedam razlike (24:31), ali tricom Darija Drežnjaka Široki se vraća na minus dva.

Odličnu, discipliniranu obranu prikazale su obje ekipe i bilo je teško pronaći rješenja u napadu. Široki je serijom od 6:0 došao do izjednačenja i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 35:35.

Nastavak susreta donio je očekivano još čvršću, ali i nervozniju igru s obje strane. Igralo se koš za koš, ali Široki nije uspijevao prijeći u vodstvo sve do kraja treće četvrtine kada odličnom serijom i poenima Filipovića i Fennera dolaze do prednosti 51:45 na opće oduševljenje gledatelja.

Široki je u posljednji period igre ušao s prednošću od dva razlike (52:50). Skoro tri minute gostima je trebalo da ubace prve poene u četvrtoj četvrtini, prava borba vladala je na parketu. Poenima ponajviše braće Drežnjak u posljednjim minutama Široki je uspostavio važnu prednost i došao do prve pobjede u finalnoj seriji.

Preko 3 tisuće gledatelja došlo je na Pecaru i tijekom cijeloga susreta publika je radila odličnu atmosferu te zasigurno bila dodatni vjetar u leđa svojoj momčadi.

(www.jabuka.tv)