HKK ''Čapljina - Lasta'' - Na krilima publike do pobjede u Hercegovačkom derbiju

zrinjski mostar čapljina, HKK Čapljina, HKK Zrinjski
Radi se o velikom hercegovačkom derbiju između HKK ''Čapljina - Lasta'' iz Čapljne i HKK ''Zrinjski'' iz Mostara. Obe ekipe imaju velike ambicije za sami vrh ljestvice, pa ćemo zasigurno vidjeti pravi košarkaški spektakl, a domaći navijači stvorit će paklenu atmosferu i na taj način podržati svoje ljubimce u nastojanju ostvarivanja nove pobjede.

Povodom ovog derbi susreta u prostorijama HKK ''Čapljina - Lasta'' održana je press konferencija, kojoj su nazočili športski direktor HKK ''Čapljina - Lasta'' Toni Blažević, trener Hrvoje Vlašić i igrač Samir Lerić.

'' Prije svega važno je kazati kako Zrinjski, isto kao i Čapljina, ima veliku želju za Ligu prvaka, što je nama dodatni motiv da damo sve od sebe kako bi bili bolji i nadigrali naše susjede. Iskreno se nadam da ćemo nastaviti prošlogodišnji trend pobjeda protiv Zrinjskog (op. a. Čapljina je pobijedila košarkaše Zrinjskog u 6 susreta tijekom prošle sezone), a siguran sam da će nam naša fantastična publika u tome i pomoći '' - istaknuo je športski direktor HKK ''Čapljina - Lasta'' Toni Blažević.

'' Zrinjskom ide jako dobro u Balkanskoj ligi i trenutno je u jednom dobrom igračkom naletu, no to nas neće spriječiti da damo sve od sebe u ovoj utakmici. Nećemo dopustiti razigravanje i od prvog trenutnka nametnut ćemo svoju igru. Ove dvije momčadi odlično se poznaju, tako da nema mnogo prostora za veće zavaravanje protivnika. '' - tajnovit je bio trener HKK ''Čapljina - Lasta'' Hrvoje Vlašić.

'' Samo je jedan recept za pobjedu u ovoj utakmici: disciplinirana i kvalitetna obrana i agresivna igra u napadu. Srećom, mi imamo i začin na ovaj recept, a to je naša odlična publika, koja je zasigurno najbolja publika, ne samo u BiH nego i u regiji, i za koju sam siguran da će nas i u ovoj utakmici nositi do same pobjede '' - poručio je kratko Samir Lerić, najstariji igrač u redovima HKK ''Čapljina - Lasta''.

Zdravko Jakiša | ČA::portal