HKK Čapljina-KK Servitium 81:74

FOTO: HKK Čapljina Lasta - KK Borac Banja Luka
Inače, utakmica započela sa 45 minuta zakašnjenja zbog problema s krovom, koji je prokišnjavao, tako da se na središtu terena stvorila velika lokva zbog koje utakmica nije mogla započeti.

Zaposlenici dvorane sat vremena su mučili muku oko toga da riješe problem, što im je na kraju pošlo za rukom, tako što su na ispod područje krovišta gdje dvorana prokišnjava uspjeli zateknuti veliki komad najlona, koji je spriječio propadanje vode na sami parket.

Valja također napomenuti kako je veliki pljesak prije početka utakmice dobio igrač Servitiuma Ivan Baković, kojeg čapljinska publika pamti po odličnim i srčanim nastupima za laste prije tri godine.

Obje ekipe odlično su ušle u utakmicu, tako da je rezultat od samog početka bio izjednačen, što je ipak dovelo do odlične igre i borbe za svaku loptu. Prva četvrtina pripala je domaćim košarkašima rezultatom 22:17, a ovu četvrtinu obilježio je veliki nesportski ispad igrača Servitiuma Nenada Đorića, koji je zbog guranja suca prvo zaradio tehničku, da bi potom zbog pogrdnih riječi upućenih istom sucu zaslužio isključenje, pa je ostatak utakmice morao pratiti sa tribina.

U drugoj četvrtini gosti pokazuju puno bolji otpor, što dovodi do izjednačenja rezultata, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 40:40. Treća četvrtina u potpunosti pripada Čapljincima koji do kraja četvrtine dolaze do prednosti od 9 koševa razlike (67:58), da bi konačan rezultat utakmice glasio 81:74 za domaću ekipu.

U redovima Čapljine najbolji su bili Jagodić - Kuridža sa 25 te Brkić i Repeša sa po 15 postignutih koševa, dok su goste predvodili Baković sa 18, Dašić sa 16 i Bjegović sa 10 koševa.

Trener HKK ''Čapljina Lasta'' Ante Blažević po završetku utakmice za naš portal je kazao: ''Bila je ovo teška utakmica, protiv jako dobre momčadi, koja je inače bila i pretendent za ulazak u Ligu za prvaka. Prije 20 dana zbog vremenskih neprilika i prokišnjavanja dvorane imali smo problema sa treningom, što se odrazilo u utakmici protiv Višegrada, a ujedno sam znao da nas čeka teška utakmica protiv Servitiuma. Svojim igračima čestitam na zalaganju, a ovom utakmicom matematički smo osigurali mjesto u Ligi 6.''

I trener Servitiuma Dragan Kostić istaknuo je kako je utakmica bila zaista kvalitetna i rezultatski neizvjesna, što je i dalo pravi čar ovom susretu.

''Od prvog početka meč je bio odličan, a u završnici je ipak presudila kvaliteta domaće ekipe, koja je zasluženo pobijedila i dokazala da joj pripada mjesto u samom vrhu Lige 13. Igrači oba tima bili su na visini zadatka, mis smo pružili odličan otpor i pokazali smo da samo napravili veliki pomak u kvaliteti igre i rezultatima.

Mi smo zadovoljni ovime što smo postigli, na pragu smo opstanka u Ligi 6, što je za nas najvažnije. Ligu 6 ne jurimo jer nemamo tehničkih mogućnosti, tj. nemamo svoju dvoranu, pa nam ostaje da kroz rad dođemo do kvalitetnog tima.

Čapljini još jednom čestitam na pobjedi i ističem da zaista zaslužuje mjesto u samom vrhu Lige 6, jer ima iskusne igrači koji dobro igraju, pa sam siguran da će biti jako značajan faktor Lige 6.'' - rekao je za ČA::portal Kostić.


XXI kolo košarkaške Lige 13

HKK ''Čapljina Lasta'' Čapljina - KK ''Servitium'' Gradiška 81:74

Mjesto: Gradska sportska dvorana Čapljina

Gledatelja: 500

Suci: Husarić Edin (Tuzla), Kunosić Damir (Tuzla) i Prskalo Goran (Mostar)

Delegat: Matković Miljenko (Široki Brijeg)

HKK ''Čapljina Lasta'' Čapljina: Bjelica 0, Kovačević 11, Klještan 2, Jagodić - Kuridža 25, Brkić 15, Jurković 0, Galić 9, Previšić 0, Jelčić 0, Repeša 15, Halilbegović 14, Gerti 0.
Trener: Blažević Ante

KK ''Servitium'' Gradiška: Đorić 3, Dašić 16, Hajduković 0, I. Damjanović 5, Topolović 3, S. Damjanović 0, Bjelić 8, Savić 0, Radukić 8, Baković 18, Bjegović 10, Tripković 3.
Trener: Kostić Dragan.



Rezultati susreta 21. kola Prve muške košarkaške lige BiH:

1. Bosna ASA BHT - Borac 88:77

2. Čapljina Lasta - Servitium 81:74

3. Hercegovac - Zrinjski 73:81

4. Igokea - Čelik 112:71

5. Brotnjo - Varda HE (nedjelja)

6. Vogošća - Mladost (nedjelja)



Tabela:

1. Igokea 39

2. Čapljina Lasta 35

3. Bosna ASA BHT 34

4. Mladost 30

5. SL Takovo Leotar 30

6. Varda HE 29

7. Hercegovac 27

8. Servitium 27

9. Zrinjski 26

10. Borac 25

11. Brotnjo 24

12. Čelik 24

13. Vogošća 22

 


Z. J. | ČA::portal