HKK Čapljina-KK Leotar 57:51

U još jednoj triler završnici čapljinci su tek pred sami kraj utakmice slomili otpor trebinjskog Leotara, koji se pokazao kao jako čvrst i neugodan protivnik.

U utakmici sa vrlo malo koševa rezultat je na kraju bio 57:51 u korist Čapljine, koja je nakon 3. kola sama na vrhu tablice sa stopostotnim učinkom.

Domaći su košarkaši bolje ušli u utakmicu te poveli sa 6:0, a onda sijedi prvo u nizu opuštanja, pa gosti iz Trebinja uspijevaju sustići prednost Čapljine, a na kraju prvu četvrtinu završavaju sa jednim poenom prednosti, odnosno rezultatom 12:11.

Početak druge četvrtine opet je u znaku domaćina koji dolazi do minimalnog vodsta (15:14), a potom se ponavlja isti scenarij: pad domaćina u igri, što dobro koristi Leotar koji odlazi na šest poena prednosti (17:23). Ova je utakmica bila puna preokreta pa su košarkaši Leotara također pali u igri, te se Čapljinci vraćaju u život i dolaze do vodstva 25:23, a na poluvrijeme odlaze s prednošću 28:26.

I treća četvrtina kreće boljom igrom Čapljine, čiji košarkaši pojačavaju obranu i bolje povezuju igru te dolaze i do osam poena prednosti (38:30), a na kraju te četvrtine rezultat je bio 44:39.

Tada su svi očekivali da će čapljinske laste odletjeti visoko i rješiti ovu utakmicu. No, opet dolazi do opuštanja i gosti iz Trebinja u samoj završnici dolaze na samo tri poena zaostatka. Tada su bezuspješno trojkama prednost pokušali povećati Zdravković i Rimac. U dva napada Trebinja u zadnjoj minuti griješi njihov ponajbolji igrač Jovanović (greška u koracima i dodavanje lopte u prazno), pa se gosti nisu uspjeli rezultatski približiti.

Na drugoj strani sa crte slobodnih bacanja uspješni su bili Bjelica i Zdravković, koji je i postavio konačnih 57:51.

I ova pobjeda bila je razlog za slavlje opet prepune čapljinske dvorane, a utakmicu je prema službenoj statistici pratilo 1500 gledatelja. Pakleno navijačko ozračje ponovno je stvorila navijačka skupina ''Patrioti'', koji su od prve minute pjesmom i gromoglasnim navijanjem dobrili domaću momčad, a i sami su sigurno jedan od faktora koji je presudio utakmicu u korist Čapljine.

Trener HKK ''Čapljina - Lasta'' Hrvoje Vlašić za Čapljinski portal je kazao: '' Možemo biti zadovoljni samo pobjedom i novim bodovima, a sve je ostalo za analizirati, te se neke stvari moraju popravljati. Ušli smo u uutakmicu na način na koji ne treba. Došla je i ta dekoncentracija u igri, pa smo jedno vrijeme imali samo Gligoru kao raspoloženog igrača. Kasnije smo se čupali i uspjeli slomiti otpor Leotara za kojeg sam cijelo vrijeme govorio da je jako ozbiljan protivnik. To se i pokazalo pa smo na kraju slobodnim bacanjima uspjeli rješiti sve dileme. Lijep je osjećaj kada se starta sa tri pobjede, ali nam se ne smiju događati ovakve stvari kada imamo igru i dominaciju, a onda slijedi opuštanje i rezultatski pad ".

Najuspješniji u redovima Čapljine bili su Gligora sa 16, Bjelica sa 12, Rimac sa 10 i Brkić sa 7 postignutih koševa, dok su goste predvodili Pelkić sa 11, Jovanović sa 10 i Palalić sa 8 postignutih koševa.

Zanimljivo je činjenica da je prvi sudac utakmice bila Bišćević Jasmina, jer inače nismo često u prilici vidjeti žene kako sude košarkašku Premier ligu Bosne i Hercegovine.

Treće kolo košarkaške Premier lige BiH

HKK ''Čapljina - Lasta'' - KK ''SL IAT Leotar'' Trebinje 57:51

Mjesto: Gradska športska dvorana Čapljina

Gledatelja: 1500

Suci: Bišćević Jasmina, Bilić Hariz i Lakić Saša

Delegat: Duraković Edin

HKK ''Čapljina - Lasta'' : Bjelica, Zdravković, Rimac, Lerić, Brkić, Gligora, Galić, Matić, Jelčić B., Jurković, Jelčić M. i Petrić.
Trener: Hrvoje Vlašić

KK ''SL IAT Leotar'' : Vuković, Jovanović, Aleksić, Pelkić, Palalić, Zotović, Crnogorac, Kovačević, Marković, Setenčić, Gnjato i Josipović.

Frano Matić | Večernji list| ČA::portal