HKK Čapljina-KK Hercegovac 91:76

HKK Čapljina-KK Hercegovac 91:76
Čapljina u trećoj četvrtini imala prednost od čak 32 poena (62:30), no gosti iz Bileće uspjeli do kraja utakmice smanjti rezultatsku razliku. Već na poluvremenu su čapljinske laste imale plus 23 (45:22), a i u nastavku je uslijedila uvjerljiva igra domaćih košarkaša.

Pred sam kraj čapljinci su malo popustili, pa je Hercegovac došao na devet poena zaostatka, te se činilo da će završnica biti uzbudljiva. No, trojkama Rimca i ubačajima razigranog Zdravkovića domaćin se opet uspijeva odlijepiti, pa je na kraju bilo 91:76 za Čapljinu.

Tako je i brojna publika (opet puna čapljinska dvorana) uživala u lepršavoj igri svojih ljubimaca koji su bili raspoloženi u svim segmentima igre, a sinoć su osobito bili šuterski „uštimani".

Kod domaćina su najubojitiji su bili Zdravković (22 poena), Rimac (16), Gligora (14), Bjelica (10)... a kod Hercegovca Gajović (21), Radovanović (17), Lalović( 15), Vuković (10)...

'' Planirali smo i ostvarili brzu igru i dosta ubačaja te sam posve zadovoljan rezultatom i samom igrom naših igrača. U prvom sam poluvremenu rotirao igrače koji nisu do sada igrali, pa je to malo poremetilo ritam onima koji su ušli u drugom poluvremenu. Kada imate veliku prednost događaju se odeređena popuštanja, ali se nismo zabrinuli kada su gosti došli na devet poena zaostatka. Ovo je ono što smo i željeli, a moram se zahvaliti i publici, koja je opet bila na visini zadatka. " - istaknuo je nakon utakmice trener HKK ''Čapljina - Lasta'' Hrvoje Vlašić.

Pred kraj prvog poluvremena težak udarac u vrat pri padu zadobio je Mile Galić, koji je žurno prevezen u Dom zdravlja, a po izlasku iz dvorane publika je skandirala "Mile Galić..."

Frano Matić/ČAportal