HKK Čapljina-KK Cibona 59:74

HKK Čapljina, pojačanja, igrači, HKK Čapljina, Cibona
Bila je to prava poslastica za sve ljubitelje košarke u Čapljini, pa se tako na tribinama okupilo oko 300 gledatelja, koji su uživali u odličnoj igri koju su priredile obje ekipe.
Također, gledatelji su imali priliku vidjeti i nova pojačanja, poput Shime, Klještana i Halilbegovića, a utakmicu je zbog istegnuća kvadricepsa s klupe pratio Jagodić.Čapljinci su odlično otvorili utakmicu i prvu četvrtinu završili rezultatom 19:13 u svoju korist, da bi u drugoj četvrtini zagrepčani uspjeli sustići prednost domaće ekipe, pa se na poluvrijeme odlaiz rezultatom 30:30. Drugi dio poluvremena pripada ekipi Cibone, koja treću četvrtinu završava rezultatom 51:49 u svoju korist, da bi na kraju ostvarili pobjedu nad čapljinskim lastama rezultatom 74:59.

Utakmicu je sa tribina pratio i veliki broj košarkaša i trenera iz brojnih klubova cijele Bosne i Hercegovine, a među njima se našao i veliki košarkašku stručnjak Jasmin Repeša.

Po završetku utakmice trener HKK "Cibona" Zagreb Teo Čizmić i trener HKK "Čapljina Lasta" Hrvoje Vlašić za Čapljinski portal prokomentirali su utakmicu, kao i dosadašnje pripreme svojih ekipa i nadolazeće planove.

"Na pripremama u Hercegovini smo već 10 dana, u sklopu kojih smo odigrali jednu pripremnu utakmicu protiv Zrinjskog u Mostaru, i evo danas ovu protiv Čapljine u Čapljini, čime smo samo učvrstili veze između naših klubova. Pobjeda u današnjoj utakmici nije bila važna jer se radi o utakmici prijateljskog karaktera, ali moram reći da je glavni razlog naše pobjede taj što smo u 10 dana imali 20 treninga, dok je Čapljina tek na početku priprema. Trener Vlašić radi izvrstan posao, i poznavajući njega mislim da će Čapljina u nadolazećoj sezoni biti jedna od najboljih ekipa lige." - ističe trener zagrebačke Cibone, te dodaje kako je pozitivno iznenađen zanimanjem Čapljinaca za košarku te kako nije očekivao ovoliki broj gledatelja na jednoj pripremnoj utakmici.

"Naše pripreme u Hercegovini protekle su super, smješteni smo u sportskom centru u Međugorju, ljudi u cijeloj Hercegovini su jako uljudni i prijateljski nastrojeni, hrana je fenomenalna, gdje god smo tražili dvoranu, trening ili bilo što, sve smo odmah dobili, samo ono što nas je doslovce ubijalo je ova nesnosna vrućina, za koju ne možemo shvatit kako je i sami podnosite" - dodaje trener Čizmić.

Trener HKK "Čapljina Lasta" Hrvoje Vlašić ističe kako je ova prva utakmica došla veoma rano, s obzirom da je do sada odrađeno samo osam treninga i deset dana priprema, pa igranje utakmica nakon tako kratkog razdoblja priprema nije uobičajeno.

"Bez obzira na sve ova utakmica nam je odlično poslužila, posebice u tome da vidimo što možemo očekivati od mlađih igrača i koliko se mogu nositi sa teškim zadacima. Mi praktički nismo ni prošli pripreme, tako da se moramo vratiti i na fizički dio priprema i na uigravanje. Danas nije igrao Jagodić, s obzirom da ima istegnuće kvadricepsa, a u prvoj utakmici okušala su se i trojica novih igrača, Shima, Klještan i Halibegović. Naravno, tu postoji još relacija oko novih pojačanja, jer posebice moramo pojačati pozicije playmakera i centra." - ističe trener Vlašić.

Kad je u pitanju nastavak priprema Vlašić ističe kako se već dan nakon utakmice sa Cibonom nastavlja sa pripremama. U seriju pripremnih utakmica ulazi se 07. rujna, a prvi sljedeći gost na pripremnoj utakmici bit će ekipa KK "Borik".
HKK "Čapljina Lasta" Čapljina - KK "Cibona" Zagreb 59:74Mjesto: Gradska sportska dvorana Čapljina

Gledatelja: 200

Suci: Obradović, Stapić i Grbavac.
HKK "Čapljina Lasta": Karamatić, Maslać, Klještan, Brkić, Galić, Shima, Bjelogrlić, Jelčić, Previšić, Jelčić, Halilbegović, Jurković i Pervan
Trener: Hrvoje Vlašić.
KK "Cibona" Zagreb: Vragović, Han, Kovačević, Zubčić, Rozić, Krapić, Barbour, Krstanović, Marčinko, Lourbek, Lalić i Krolo.
Trener: Teo Čizmić

CAportal.info