HKK Brotnjo-HKK Zrinjski 62:80

HKK Zrinjski

Bila je to vrlo zanimljiva, kvalitetna i borbena utakmica u kojoj su igrači obje momčadi žestoko jurišali na pobjedu, igrali izvrsno i u obrani i u napadu, precizno pogađali i često dobivali zasluženi pljesak navijača koji su se nakon dugo vremena u većem broju okupili u čitlučkoj GŠD.

No, od samog početka Mostarci su silovito krenuli u napade kao da se radi o prvenstvenoj utakmici, i prvu četvrtinu završili s vodstvom 4 koša razlije (16.20). Kvaliteta Mostaraca nastavila se i u drugoj četvrtini pa je Zrinjski na poluvremenu imao prednost od 12 koševa( 27:39). Mostarci se nisu dali iznenaditi i do kraja susreta postupno povećavali razliku te na kraju ostvarili pobjedu od 18 koševa razlike.

Iako su poraženi, izabranici trenera Brotnja Nedjeljka Zelenike pokazali su da će se kao novopečeni premijerligaši moći dostojno boriti sa svojim protivnicima u predstojećem košarkaškom prvenstvu BiH.


U momčadi Brotnja najučinkovitiji su bili: Bubalo sa 16 i Lesko s 13 koševa, a u Zrinjskom: Hasandić i Washington s po 14, Klarica s 13 i Peraica s 12 koševa.

Mile PAVLOVIĆ