HKK Brotnjo: Čitlučani kreću s utakmicama

HKK Brotnjo, utakmice

U subotu će odigrati trening utakmicu zatvorenog tipa, a onda bi idućeg tjedna trebali igrati s jednim hrvatskim prvoligašem s kojim još dogovaraju termin. Protiv Posušja u njihovoj dvorani trener Brotnja Josip Dugandžić uigravat će momčad koja je u većem dijelu nepromijenjena u odnosu na prošlu sezonu, ali i testirati mogućnosti mladih igrača koji treniraju zajedno sa seniorima.
- Dogovorili smo utakmicu s Posušjem, iako oni nemaju još ni adekvatan igrački kadar niti znaju u kojoj će ligi igrati. No, s njima imamo prijateljski odnos i odigrat ćemo jedan trening susret u kojem ćemo štošta eksperimentirati. Nakon toga krenut ćemo s većim brojem utakmica, a nadam se da ćemo uskoro i kompletirati roster, raportirao je mladi trener Brotnja Josišp Dugandžić. Čitlučani su relativno kasno krenuli s pripremama, no s obzirom da se u našoj košarci vlada konfuzno stanje vjerojatno neće ništa izgubiti. Naime, još uvijek se ne zna ni koliko će klubova igrati Prvu ligu niti koji će biti njen sastav. Nekoliko klubova još "vaga" igrati Prvenstvo BiH ili ne, a najveći problem je tuzlanska Sloboda koja će početkom idućeg tjedna napokon odlučiti o svom statusu. Odnedavno se pojavio i problem s trebinjskim Leotarom koji je ostao bez glavnog sponzora. Konfuznom stanju pridonose i naši mediji neinformiranim pisanjem. No, s Brotnjom je sve jasno. Oni su sigurni sudionici lige, pa bila ona s 12, 13 ili 14 klubova.

- Iz Saveza je bio prijedlog da Prvenstvo krene 15. listopada i mi se pripremamo kao da će tako i biti. Međutim, s obzirom na vijesti iz ostalih klubova čisto sumnjam da će do tada sve krenuti. Što se nas tiče, sve je u najboljem redu. Radimo i pripremamo se za sezonu u kojoj ćemo, nadam se, zadržati prvoligaški status i na vrijeme izbjeći stresove koje nosi završnica lige, dodao je Dugandžić.
Podsjećamo, Brotnjaci su se pod vodstvom trenera Nedjeljka Zelenike u svibnju 2010. vratili u najviši rang. Prošla sezona bila im je turbulentna, promijenili su tri trenera, da bi nakon što su ostavke podnijeli Zelenika i Joško Pulja momčad preuzeo dotadašnji pomoćnik Dugandžić i pobijedivši Kakanj u zadnjem kolu, osigurao je Brotnju prvoligaški status.

Dnevni list