HKK Brotnjo: Cilj nam je osigurati opstanak u Prvoj ligi i vratiti publiku u dvoranu

Ekipa Brotnja s pripremama je započela sredinom kolovoza i dosada su odradili dio priprema u Čitluku i na Blidinju. Pred košarkašima Brotnja sada je 10 do 12 pripremnih utakmica. U ekipu koja je lani izborila povratak u Prvu ligu dovedena su i četiri nova igrača s kojima se u klubu nadaju da su stvorili ekipu koja je u stanju izboriti opstanak u Prvoj ligi.  Govoreći o pojačanjima za narednu sezonu dopredsjednik kluba Ivan Barbarić je rekao:

„Ušli smo u Prvu ligu i sada pokušavamo složiti što bolju momčad. Od novih igrača doveli smo Radu Dragovića iz Beograda, koji je potpisao jednogodišnji ugovor. U ekipu se ponovno vratio i naš proslavljeni igrač Domagoj Pinjuh, kao i mladi Franjo Bubalo, koji je karijeru započeo u Brotnju, a kasnije igrao u Italiji, nekoliko klubova u Hrvatskoj kao i u Širokom Brijegu. Uz njih doveli smo i mladog igrača iz Posušja, Antu Čuturu koji je bio mladi reprezentativac Hrvatske. Pored dovedenih igrača naš roster još nije definitivno zaključen jer se nadamo da ćemo, sukladno našim mogućnostima, na određenim pozicijama pronaći kvalitetna rješenja.“

Ovom prilikom Domagoj Pinjuh je rekao kako mu je drago da se vratio u matični klub i kako se nakon razgovora s Upravom i trenerom Zelenikom odlučio pomoći Brotnju u očuvanju statusa prvoligaša. Pinjuh je također dodao kako se radi o mladoj ekipi koja je dobro radila na pripremama a čiji je cilj pored opstanka u Prvoj ligi i vratiti publiku u dvoranu.

Govoreći o sinoćnjoj utakmici protiv Zrinjskog trener Nedjeljko Zelenika je rekao:
„Zatvorili smo roster i smatramo da će nam ovi igrači biti dostatni za opstanak. Pored pojačanja u ekipi je i veliki broj igrača poniklih u Brotnju na što smo jako ponosni. Već pripremna utakmica protiv Zrinjskog ukazala je na potrebu dovođenja kvalitetnog rješenja na poziciji petice ali pitanje je hoće li to klub uspjeti napraviti. Na nama je da zavrnemo rukave i da radimo.“

.Dopredsjednik kluba na konferenciji se posebno zahvalio proslavljenom reprezentativcu Hrvatske Zoranu Planiniću, koji je klubu donirao vrijednu opremu njemačke tvrtke K1X. Klub je dobio pojačanja i u stručnom stožeru. Radu s prvom ekipom priključio se Josip Duganžić, dugogodišnji trener ŽKK Brotnjo 94 i trener juniorske reprezentacije BiH, kao i Jozo Prskalo koji će raditi s mlađim uzrastima u klubu.

pogled.ba