Hercegovački derbi na Bijelom Brijegu

Gost tiskovne bio je trener Plemića Ivan Vujčić, a sve je to po uobičajenom postupku vodio Mario Vrankić.

"Široki je sigurno najdominantnija  momčad trenutno u Ligi 6. Imaju jednu konstantu tijekom cijele sezone i utakmica sa njima je naš najteži ispit   ove sezone, kao i utakmica u kojoj nemamo što izgubiti. Široki je izraziti favorit, a naša je zadaća da ovu utakmicu odigramo maksimalno pošteno", riječi su trenera Vujčića što se tiče sutrašnje utakmice a vratio se i na predhodne susrete riječima: "Niz je statističkih podataka koji pokazuju da smo drastično oštećeni u nekoliko utakmica tijekom sezone, a sve to imamo i na dvd zapisima. To je jednostavno tako i od toga ne možemo pobjeći, i nažalost nemamo nikakve zaštite. Mi smo lani na početku sezone rekli da se na takve stvari nećemo osvrtati i da je naša zadaća raditi samo na parketu. Ali kada vas zadese ovakva dva poraza od dva izravna konkurenta sa kojima se možemo nositi onda je ogorčenje puno veće. Ovo je malo veći problem koji se neće riješiti preko noći i nažalost ovdje svi snose dio krivice osim onih koji dijele pravdu, ako se to tako može reći. Znači svi snose dio krivnje od igrača, trenera do kluba koji ulaže svoja sredstva, i ta tri djelitelja (ne) pravde su jedini isključeni od nekakve odgovornosti i pitam se kako je to moguće".

Na to se nadovezao Mario Vrankić koji je objasnio situaciju oko sudaca: "Postoji kontrola suđenja, ali ja se ne sjećam da je neki sudac bio drastičnije kažnjen. Dakle za suce koji katastrofalno odrade svoj posao nekih velikih kazni nema, bar ne u mjeri koliko su štete napravili klubovima koji ulažu mnogo u sve ovo. Dakle mehanizam na papiru postoji, premda niti jedna utakmica nije odigrana ponovo i niti jedan rezultat nikada nije poništen. Klubovi se mogu žaliti i uplatiti taksu od 1000 maraka, ali od te žalbe nije nikada bilo ništa tako da je to bačen novac".

Sve u svemu natrag se ne može, trener je još istakao da Zrinjski još ima ambicije kakve je imao na početku Lige 6, te da je sve još u rukama Plemića. Za sutrašnji dvoboj Vujčić će imati na raspolaganju sve igrače, a ovo je ujedno i poziv svim ljubiteljima sporta da sutra u 20 sati budu u dvorani na Bijelom Brijegu.

 

zrinjski.info