Hercegovac Teo Šimović postao materijal za reprezentaciju

Šimović je u subotu najbolji igrač ZTE Zalakeramije i jedan od junaka pobjede u produžetku kod Szedeaka 101:99. Tom pobjedom, drugom uzastopnom, ZTE je pobjegao iz opasne zone i skočio u sredinu ljestvice, točnije na sedmo mjesto s tri pobjede i četiri poraza.

U dramatičnom susretu u Szegedu Šimović je igrao 40 minuta i za to vrijeme postigao 26 koševa uz šut 10 od 17 iz igre. S devet skokova i 10 iznuđenih prekršaja Šimović je zaradio valorizaciju 30, daleko najbolju u utakmici. Treba reći da se ekipa iz Szegeda uoči ove utakmice pojačala s bivšim igračem Čapljine, Igokee i Borca Stefanom Feketeom, no ni on im nije pomogao izbjeći poraz.

Šimovićev prosjek u mađarskom prvenstvu sada iznosi 20,3 koša po utakmici i skočio je na sedmo mjesto najboljih strijelaca. Kakvi igrači dominiraju u mađarskom prvenstvu moguće je pretpostaviti iz te ljestvice, budući da su među 10 uglavnom Amerikanci i igrači s ovih prostora (Srbi, Hrvati, Crnogorci...).

Što se Šimovića tiče i u Mađarskoj je nastavio s dobrim igrama kakve pokazuje praktično otkako je otišao iz mostarskog Zrinjskog u kolovozu 2009. godine. U dresu Šentjura bio je jedan od najboljih igrača slovenske lige, a odličan je bio i prošle sezone, kada je nastupao za riječki Kvarner. Igre u Mađarskoj pokazuju da je Šimović stekao ono što mu je nedostajalo iz dana u Zrinjskom - konstantu. Zbog svega toga i izbornik reprezentacije BiH Aco Petrović ne bi trebao ostati imun na njegovo ime, jer navodno Šimović bi vrlo rado prihvatio eventualni poziv u reprezentaciju. Prema našim saznanjima Šimovićevo ime je postalo dobro poznato izborniku i ne bi bilo nikakvo čudo da se i ovaj Ljubušak nađe na izbornikovom širem popisu. Možda bi bilo idealnije da ga je Petrović zvao već za prošle kvalifikacije, pogotovo nakon što su se pojavili problemi s visokim igračima (Kuzmić, Brkić...), no ovog atletski izrazito moćnog košarkaša izbornik će teško preskočiti pri sastavljanju popisa reprezentativaca na koje će računati za pripreme pred odlazak na Eurobasket u Sloveniju.

Dnevni list