Hercegovac sjajan u NBA ligi: U skromnoj minutaži Zubac ostvario double-double

Ivica Zubac, NBA liga

Ivica Zubac izvrsno je iskoristio svoju skromnu minutažu u drugoj utakmici sezone LA Clippersa, u kojoj su kao gosti uvjerljivo svladali Golden State Warriorse 141:122.

Centar iz Hercegovine ponovno je startao, odigrao nepunih 18 minuta i ostvario double-double od 16 koševa i 10 skokova, uz dvije blokade i jednu asistenciju. Realizirao je četiri od pet pokušaja iz igre te osam od devet slobodnih bacanja. Opet je bio na prosjeku od skoro koša po minuti, nakon što je u prvoj utakmici sezone ubacio osam poena za 10 minuta na parketu, piše index.hr.

Na početku utakmice dominirao je protiv Kevona Looneyja i već za prvih pet minuta imao osam skokova i četiri skoka, no opet je većina minutaže na centru pripala Montrezlu Harrellu, što ni ne čudi jer su Warriorsi zbog ozljeda svojih centara veći dio utakmice igrali s niskom petorkom, protiv kakvih bolje funkcioniraju brži i pokretljiviji centri.

Trener Clippersa Doc Rivers rekao je da je za Zupca bilo posebno važno da je baš protiv Warriorsa odigrao ovako dobro utakmicu i pokazao da može doprinijeti momčadi jer je u prošlosezonskom doigravanju baš protiv njih izgubio mjesto u sastavu jer se nije mogao nositi s njihovom brzinom.

https://twitter.com/AndrewGreif/status/1187601068760301571?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1187601068760301571&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.index.hr%2Fclanak.aspx%3Fid%3D2126701

Kawhi Leonard opet je dominirao protiv Warriorsa, kojima je u lipnju s Toronto Raptorsima oteo naslov prvaka. Iako je zabio "samo" 21 koš, podijelio je čak devet asistencija. Prvi strijelac Clippersa bio je Lou Williams s 22 poena.

Okrnjene Warriorse, koji su ljetos ostali bez Kevina Duranta, Andrea Igoudale i Shauna Livingstona te ozlijeđenog Klaya Thompsona, predvodio je Stephen Curry s 23 koša, ali pogodio je samo dvije od 11 trica i čak osam puta izgubio loptu.