FOTO/VIDEO  Golden State Warriorsi poveli u velikom finalu NBA lige s 1:0

nba, kosarka, Kevin Durant, prvi krug doigravanja, NBA liga , Oklahoma City Thunder,  Stephen Curry, Golden State Warriors, Golden State Warriors, Cleveland Cavaliers , Kevin Durant, NBA liga , Kevin Durant, NBA liga , Golden State Warriors, Cleveland, Kevin Durant, NBA finale
Golden State demonstrirao moć u prvoj utakmici NBA finala protiv prvaka Cleveland Cavaliersa i poveo s 1:0 u seriji.Golden State Warriorsi poveli su u velikom finalu NBA lige s 1:0 nakon što su noćas sa 113:91 razbili aktualne prvake Cleveland Cavalierse. Ratnike su do pobjede predvodili Kevin Durant i Steph Curry, koji su kombinirano ubacili 66 poena, te upisali 18 asistencija.

Cleveland se dobro držao do poluvremena, ponajviše zahvaljujući puno promašenih zicera Golden Statea i dobroj realizaciji u napadu LeBrona Jamesa i Kyriea Irvinga. Međutim serija 10:0 na početku treće četvrtine prelomila je utakmicu, jer je razliku od osam poena s poluvremena podigla na 18, a nedugo nakon toga Warriorsi su imali i 21 poen prednosti.

Iako je ubacio 28 poena, imao 15 skokova i osam asistencija, jedan od glavnih krivaca za poraz Cavsa je upravo LeBron James. Naime, on je na poluvremenu imao čak sedam izgubljenih lopti, te je njegova obrana na Durantu bila nepostojeća. U drugom dijelu je izgubio sam jednu loptu (Cleveland 20, Golden State 4), no obrana protiv bivšeg igrača Oklahome City Thundera i dalje je bila iznimno slaba.

Durant je ubacio 38 poena u svom prvom finalu s Golden State Warriorsima, a to je napravio s takvom lakoćom da bi čovjek pomislio da je bio na treningu. Veliki broj poena postigao je zakucavanjem i ulaskom u reket, koji je bio rak rana obrane Cavaliersa (56:30 za Warriorse).

Curry se raspucao u trećoj četvrtini u kojoj su Warriorsi i stigli do maksimalna 24 koša prednosti. U posljednjoj dionici su samo održavali prednost, te poveli s 1:0 u seriji do četiri pobjede.

Golden State je tako ostao na savršenih 13-0 u doigravanju, dok je LeBron s Cavsima na 12-2.

Podsjetimo, ovo je treće uzastopno finale Golden Statea i Cleveland Cavaliersa, a u prva dva svaka je momčad uzela po jedan trofej prvaka. Nikada u povijesti NBA lige dvije iste momčadi nisu igrale u finalu tri puta zaredom.

Druga utakmica na rasporedu je u noći s nedjelje na ponedjeljak, također u Oracle Areni u Oaklandu.