GLOGOVAC UOČI SPARSA Odlična kemija u momčadi ključ za nastavak niza

Stefan Glogovac
hercegovina.info

Košarkaši Zrinjskog su u fantastičnom nizu od četiri vezane pobjede. Domaćim pobjedama protiv Mladosti iz Mrkonjić Grada i Vogošće te gostujućim protiv Proma i Leotara, Plemići su zauzeli šesto mjesto košarkaškog prvenstva BiH.

Da su rezultati plod odlične atmosfere koja vlada u svlačionici, dokaz je i posljednja "virozna" pobjeda u Trebinju. Momčad, koja gotovo cijeli tjedan nije trenirala u kontinuitetu zbog viroze i gripe, na krilima domaćih snaga te nekoliko iskusnih igrača svladala je domaće sa 73:79. 

Jedan od junaka bio je i Stefan Glogovac, koji je unatoč temperaturi, inzistirao kod trenera Nevena Nikolića da s momčadi ide na put u rodno Trebinje: "Iz kreveta u autobus put Trebinja! Naš Stefan Glogovac u stilu velikog Michael Jordana pod teškom gripom i temperaturom ključnim poenima bio je okidač pobjede u Trebinju. Stefan je postigao 13 poena u ključnim momentima utakmice", istaknuli su iz HKK Zrinjski Mostar.

25-godišnji Trebinjac i bivši igrač Mega Leksa, Igokee i Sparsa jedan je od oslonaca u igri Mostaraca ove sezone te jedan od onih na kojeg se i igrači iz domaćeg pogona mogu osloniti. 

U subotu od 20:00 u Mostaru igrače Nevena Nikolića očekuje novi izazov, onaj protiv drugoplasiranih Sparsa. U razgovoru za hercegovina.info, Stefan Glogovac se kratko osvrnuo na prethodnu utakmicu protiv Leotara:

"Sigurno kako svaka ekipa, kojoj fali nekoliko igrača ili su bili odsutni veći dio tjedna, nekako se skupi i zbliži, proradi određena kemija između igrača i često se dogodi da dobro odigraju utakmicu kao što se nama dogodilo u Trebinju".

Mostarska momčad je u ovu sezonu ušla s jednim od najmanjih budžeta u ligi te je bila unaprijed otpisana i predviđena za borbu za opstanak u društvu najboljih. Sedamnaest kola poslije, nalaze se na mjestima koja vode u Ligu za prvaka: "Ekipa ide iz utakmice u utakmicu. Sada smo u seriji pobjeda i nadam se da ćemo je nastaviti. Što ona bude duža, to su nam izgledi sve veći za Ligu 6", ističe Glogovac.

Sljedeći protivnik, sarajevski Sparsi, u Mostar stiže nakon još jednog susreta u okviru ABA 2 Lige: "Ne postoji neki poseban recept za Sparse. Najbitnije je da se pokušamo oporaviti od gripe i koliko je moguće dobro trenirati i ispoštovati zadatke trenera koje stavi pred nas. Sigurno da veliku podršku očekujemo od navijača koji su, vjerujem, prepoznali karakter ove ekipe koju čini veliki broj momaka iz Mostara te nas nekoliko koji smo se ovdje udomaćili posljednjih mjeseci. Pristup sigurno neće izostati", zaključuje Glogovac u razgovoru za hercegovina.info.

Ako je suditi prema posljednjim utakmicama, mostarska publika definitivno može uživati u dobrom "miksu" igrača iz omladinskog pogona te onih iskusnijih. Zlomislić, Pajić, Džajic, Soldo i društvo, svoj niz će pokušati nastaviti ove subote od 20:00 u dvorani na Bijelom brijegu.

Rezultati by SofaScore