FOTO  Vlašićeva Čapljina pružila snažan otpor Zadranima

HKK Čapljina, HKK Čapljina, kosarka, kk slavija
Nominalno jača momčad domaćina teško je dolazila do vodstva većeg od dva razlike. Tek tricom Ricarda Greera, te polaganjem i dodatnim slobodnim bacanjem Cara u sedmoj minuti, Zadar bježi na 17-12.

No, ni ta prednost dugo ne traje s obzirom da Matić kod gostiju zabija tri poena, no Greer svojom drugom tricom ipak zaključuje četvrtinu rezultatom 20-15.

Druga četvrtina je u potpunosti pripala Zadranima. Galić je zabio tricu za goste, te je smanjio rezultat na 20-18, no onda je uslijedila lijepa serija domaćina. Car sa četiri ubačaja, Perinčić sa tri, te Bilan sa dva napravili su seriju 9-0, pa se Zadar brzo odlijepio na 29-18.

Brkić je slobodnim bacanjem tek nakratko prekinuo seriju domaćina, koju su nastavili Bilan, Olivari i Vladović, koji je polaganjem postavio rezultat 35-21, te prisilio trenera gostiju na time-out.


Nakon predaha, uslijedila je još jedna kvalitetna dionica Zadrana, koja je kulminirala pogotkom Dundovića za rekordno vodstvo 42-23. Do kraja su tek Rimac sa košem i dodatnim bacanjem, te Vladović polaganjem zaključili prvi dio rezultatom 44-26.

U trećoj četvrtini potpuna suprotnost. Prvo je Greer zabio za domaćine i doveo ih tako do okruglih 20 razlike. No, tada je uslijedila velika serija Čapljine, predvođene sjajnim Bijelicom. 10-0 su napravili gosti u samo tri minute, te prisilili Jusupa na minutu odmora.

Gosti su nastavili sjajnu šutersku seriju, dok su Zadrane u igri držali tek Golemac i Car. Krajem četvrtine gosti su se pogotkom Lorića približili na tek 5 koševa razlike, te rezultatom 60-55 u korist Zadra otišli na odmor.

U posljednjoj četvrtini, Zadrani su se ipak nešto uozbiljili. Predvođeni Greerom, Carom i Bilanom, domaćini su uspjeli opet povećati vodstvo na preko 10 razlike, no nezaustavljivi Bijelica, uz pomoć Rimca, nikako nije dopuštao odlazak na nešto osjetniju prednost.


Bilan je leđnom tehnikom iznuđivao prekršaje, a time i slobodna bacanja, koja je sasvim solidno realizirao i držao tako Zadar u rezultatskoj prednosti. Najveću pomoć imao je u Caru i Olivariju, koji su obojica s ukradenim loptama i polaganjim u kontrama zaključili dosta zanimljivu utakmicu rezultatom 84-69 za Zadar.

KK Zadar - KK Čapljina Lasta  84-69

KK Zadar: Vladović 12, Pelczmann, Golemac 8, Perinčić 3, Šarlija, Olivari 4, Greer 15, Dundović 3, Marčinković 2, Car 21, Vlaić, Bilan 16

KK Čapljina Lasta: Bijelica 24, Zdravković 3, Gligora, Lerić 4, Brkić 6, Rimac 15, Galić 3, Matić 10, Jelčić B. 4, Jurković, Jelčić M., Previšić

Tekst: Mate Krezić | ezadar.hr
FOTO: www.ezadar.hr (Mate Krezić)