FOTO  Košarkaši Zrinjskog pobijedili Mladost 90:80

HKK Zrinjski, HKK Zrinjski HT Mostar
Teže od očekivanog večeras su košarkaši HKK Zrinjski HT savladali košarkaše Mladosti rezultatom 90:80. Utakmicu je pratilo tek pedesetak najvjernijih ljubitelja košarke, a i oni su se morali obući kao da idu na skijanje, a ne u sportsku dvoranu. Trener Vujčić izveo je na parket slijedeću petorku:

 

Klarica, Kastratović, M. Gligora, L. Gligora i Vrsaljko.

Gosti su puno bolje ušli u susret i na samom početku došli su u vodstvo koje se povećavalo kako je susret odmicao. U 4 minuti bilo je 4:11, a polovina prve četvrtine donijela je rezultat 4:14. Vanjski šut nije išao naše rukometaše dok je u tim prvim minutama Velimirović ubacio 10 poena za goste. Drugi dio donio je malo bolju igru Plemića što je rezultiralo i rezultatom prve četvrtine 19:22.

Druga dionica počela je sličiti onoj prvoj jer su opet gosti puno bolje realizirali svoje napade. Polovina druge četvrtine donijela je i najveću prednost gostima 23:34. Do poluvremena naši košarkaši su uspjeli povezati redove te zahvaljujući agresivnom igrom na odmor se ide sa podnošljivih 39:44.

Na poluvremenu promrzle gledatelje pokušale su malo zagrijati plesačice Zrinjski, a u drugi dio košarkaši Zrinjskog ulaze još malo agresivnije riješeni da sustignu prednost gostiju. Sredinom treće četvrtine vidjeli smo i prvo poravnanje 57:57, a malo zatim zahvaljujući trojci Rimca i vodstvo Plemića 60:57. Nakon toga gosti se opet vraćaju i sa svojih pet poena prelaze ponovo u vodstvo 60:62. Kraj treće četvrtine donosi rezultat 67:68.

Zadnja četvrtina u potpunosti je pripala košarkašima Zrinjskog koji su tek tada slomili otpor gostiju. U ovoj zadnjoj dionici gostima nije polazilo gotovo ništa za rukom, a to su Plemići brzom i agresivnom igrom znali kazniti. 35 minuta donijela je rezultat 80:73, a u 38 semafor je pokazivao 85:77 i tada su gosti promašili trojku i to je bio njihov zadnji pokušaj da se uključe u utakmicu. Do kraja Plemići su rutinski odradili posao i zasluženo slavili 90:80.

Ovaj puta možda i od presudne važnosti bila su slobodna bacanja iz kojih su za razliku od prošlih utakmica košarkaši Zrinjskog bili puno precizniji, ili točnije od 26 pokušaja ubacili su 21 poen.

Valja napomenuti dobru igru braće Gligora, agresivnost Kastaratovića i Ramljaka, borbenog Tomovića i Rimca koji je večeras postigao 6 trica.

HKK Zrinjski HT Mostar-KK Mladost 90:80

(19:22, 20:22, 28:24, 23:12)

HKK Zrinjski HT Mostar: Klarica 2, Tomović 4, Kastratović 7, Gligora M 13, Gligora L 21, Oroz, Petrić, Tomić, Rimac 20, Vrsaljko 6, Peraica i Ramljak 17.

KK Mladost: Stojanović 13, Gemaljević 12, Palalić 19, Blanuša, Pekez, Kežić, Timotić 8, Vuković 10, Radanović i Velimirović 17.

www.zrinjski.info