FOTO  HKK Zrinjski-OKK Beograd 98:96

HKK Zrinjski, okk beograd, balkanska liga

HKK Zrinjski je bio bolji tijekom cijele utakmice, ako izuzmemo početak utakmice kada su gosti imali malu prednost, ali neiskustvo igranja ovakvih utakmica dovelo je do neizvjesne završnice. Gosti su imali odličan šut za tri poena i to ih je držalo u igri, ali ni to im nije puno pomoglo protiv večeras raspoloženih Plemića. Prva četvrtina bila je rezultatski izjednačena, a gosti su na samom početku poveli sa nekoliko poena razlike, a Plemići su to sustizali, pa čak i preuzimali vodstvo. Na kraju ta prva neizvjesna dionica završila je rezultatom 29:31. Druga četvrtina donijela je puno bolju igru košarkaša Zrinjskog, a gosti su udarcima sa izvana održavali rezultat. Poluvrijeme je završilo tricom Šakića sa skoro polovice terena u zadnjoj sekundi za rezultat 53:48.


Drugi dio počinje opet dominacijom Zrinjskog koji sve konce igre drži u svojim rukama. Gledali smo jednu sasvim odličnu utakmicu sa puno lijepih akcija, te su nazočni gledatelji mogli biti zadovoljni prije svega izvedbom Zrinjskog, ali i gostiju iz Beograda koji su imali svoje dionice dobre igre. Treća četvrtina završava rezultatom 75:66. Očekivali smo zadnju četvrtinu u kojoj će Zrinjski mirno privesti utakmicu kraju, ali tako nisu mislili i gosti koji su u zadnjim minutama utakmicu doveli u neizvjesnost. Plemići su bili opterećeni i osobnim greškama zbog kojih su parket morali ranije napustiti Kahrimanović i Perajica.

U zadnjoj minuti, i u zadnjem napadu gosti su imali dva puta loptu za poravnanje, ali na njihovu žalost nisu uspjeli pogoditi koš Zrinjskog, a ne bi bilo ni zasluženo da se utakmica odvede u produžetke. Na kraju velika pobjeda Zrinjskog 98:96 za koju su zaslužni svi košarkaši koji su nastupili, a više od ostalih istakli su se Hajrić sa 25, Simonović i Šakić sa po 18, te Perajica sa 13 postignutih koševa. U ekipi OKK Beograda, Mišanović je postigao 17 poena.


HKK Zrinjski:
Mašić , Kahrimanović 8, Peljto 3, Tomić , Simonović 18 , Hajrić 25 , Hasandić 11 , Peraica 13, Petrović, Ramljak 2, Šakić 18.

OKK Beograd:

Mitrović 13, Đurić, Simić 3, Dimitrijević, Milovanović, Stanojević 14, Knežević 9, Mišanović 17, Vasić 13, Tanasković 8, Živković 13, Đunderski.