FOTO  HKK Zrinjski-KK Leotar 67:57

Trener Vujčić u ovoj utakmici nije mogao računati na Luku Klaricu i Armenda  Kahrimanovića koji su zadobili povrede. Otvaranju turnira nazočilo je oko 150 gledatelja, a u dvorani je vladala velika sparina koja je otežavala igru.

HKK Zrinjski je ušao loše u utakmicu, što su iskusni gosti iskoristili i napravili vrlo brzo razliku 2:12. Do kraja četvrtine gosti su uglavnom održavali prednost i prva dionica završila je rezultatom 12:21.

Druga četvrtina donosi za nijansu bolju igru Plemića koji uspijevaju u par navrata gotovo sustići goste. Međutim gosti su znali iskoristiti svaku grešku Zrinjskog te su na iskustvo priveli kraju poluvrijeme rezultatom 32:36.

Drugo poluvrijeme bilo je u potpunosti drugačije i u njemu su košarkaši Zrinjskog bili puno dominantniji. Trener Vujčić brzim je izmjenama  dovodio goste u igru sa puno grešaka i to se ubrzo osjetilo na rezultatu. Treća četvrtina tako završava rezultatom 49:46.

Zadnji period Plemići ne dozvoljavaju protivniku da susret dovede do neizvjesnosti, te je razlika tijekom cijele zadnje četvrtine iznosila desetak poena razlike u korist Plemića. Na kraju pobjeda 67:57 za prvo finale HKK Zrinjskom na ovom tradicionalnom turniru.

Ove godine igra Zrinjskog izgleda mnogo brže u odnosu na lani, a sa time i puno ozbiljnija. Ova momčad izgleda jako dobro, a kada se vrate igrači koji su povrijeđeni konkurencija će biti puno jača. Večeras je sve prijatno iznenadio Peljto koji je bio neriješiva enigma za obranu gostiju i koji je postigao 20 poena. Uz njega vrijedi spomenuti Šakića koji je postigao 14 koševa i imao 9 skokova, te kapetan Perajica sa 13 koševa i 7 skokova. Kod gostiju bolji od ostalih bili su Setenčić sa 11, te Jovanović i Pelkić sa po 10 poena.

HKK Zrinjski: Bodiroga, Mašić, Petrić, Prce, Simonović 5, Brajković, Hasandić 8, Perajica 13, Washington 7, Peljto 20 i Šakić 14.

KK Leotar: Kovačević, Jovanović 10, Aleksić, Pelkić 10, Rikalo, Palalić 4, Crnogorac, Đurasović 7, Marković 9, Setenčić 11, Milanov i Josipović 6.

zrinjski.info/hercegovina.info