FOTO  Čapljina među četiri najbolje momčadi u BiH

HKK Čapljina
Ulazak u tu samu završnicu prvenstva BIH košarkaši Čapljina Laste izborili su briljantnom izvedbom na svom parketu  protiv tuzlanske Slobode  i to u jednom neviđeno spektakularnom ozračju na tribinama čapljinske športske dvorane.

 

Više od dvije tisuće gledatelja(da je dvorana veća okupilo bi ih se još toliko) cijelo je vrijeme bilo na nogama i nisu se štedjela grla i ruke.Posebno je aktivna i glasna i brojna navijačka skupina „PATRIOTI“ koja uvijek ima poesbnu koreografiju. Na utakmici protiv Slobode „Patrioti“ su se uključili u humanitarnu akciju pomoći teško bolesnom čapljincu Dariu Musulinu MUSI a koju su pokrenuli Večernji list i Čapljinski Portal. Tako su „Patrioti“ prije,za vrijeme i nakon utakmice prikupljali novac za teško bolesnog Musulina a na tribinama su mu istaknuli i transparent podrške „MUSA NISI SAM“.

Ne pamti se ovakvo slavlje u Čapljini  koja je tako  trenutno uz Široki Brijeg najkošarkaškiji grad u Hercegovini. U Čapljini se do dugo u noć slavio ovaj veliki uspjeh košarkaša.Krajnji rezultat utakmice Čapljina Lasta-Sloboda 97:88 ni izbliza nije mjerilo onoga što se vidjelo na parketu. Čapljinci su igrali kao u transu pa su sve do tri minute prije kraja vodili i preko 25 koševa razlike a onda slijedi malo opuštanje i ulazak mlađih igrača što tuzlaci koriste kako bi samo spasili čast i obraz.

U redovima Čapljina Laste najraspoloženiji su bili Jagodić(30 poena) i Zdravković(25 poena) a koji su u Čapljinu  i bili  stigli kao pojačanja za ovu Ligu šest. I drugi su dali svoj maksimum pa je sve funkcioniralo savršeno a na trenutke je to izgledalo kao da Čapljina nastupa u NBA. Čak je i visoki Jozo Brkić zabijao trojku sa zvukom sirene a što je mnoge podsjetilo na Kecmanov dalekometni šut na završnici NLB lige u Zagrebu.

“Ovo je velika stvar za sve nas i ponosan sam na svoje dečke.Da budem iskren po dolasku u Čapljinu nisam ni slutio da ćemo otići ovako daleko ali se zahtjevnim radom i odricanjem tome svakako i težilo na neke duže staze.Išli smo korak po korak i uz veliku disciplinu došli smo danas ovdje u sami vrh BIH košarke. Čast nam je uopće igrati Širokog u predstojećem Play ofu ali se nećemo predavati pa očekujem jednu vrhunsku košarku.“-rekao nam je trener HKK Čapljina Lasta splićanin Ante Nazor  u trenucima velikog slavlja košarkaša i članova Uprave u svlačionici nakon pobjede nad Slobodom i plasmana u Play of.“Još nismo ni svjesni što se zapravo ostvarilo.Ovo je najveći uspjeh čapljinske košarke i rezultat je to jednog velikog zajedništva  Uprave,rukovodstva kluba ,trenera,igrača i naših vjernih navijača. Raduje nas to slavlje naših navijača ali i svih čapljinaca kojima smo priuštili dobre košarkaške predstave i mogućnost da se borimo za prvaka BIH.

Široki je svakako favorit ali se nećemo predavati jer je lopta okrugla a već smo pokazali da možemo dobiti i najjače momčadi u BIH(pobjede protiv Zrinjskog i Širokog u Kupu).“-komentar je  Dalibora Milinkovića,direktora HKK Čapljina Lasta koja će već u subotu imati svoje brojne navijače na prvoj utakmici Play ofa protiv domaćeg Širokog TT kabeli.

 

 


 





Tekst i snimke:Frano Matić,Večernji list,ČA::portal