Finalni turnir prvenstva BiH za pionire: Širokom titula, Sloboda treća

Njihovi vršnjaci iz Slobode, kojima je za prvo mjesto trebala pobjeda od pet poena razlike, vodili su tek u prvim minutama utakmice, da bi Širokobriježani predvođemi raspoloženom „četvorkom“ koju su činili Zadro, Čolak, Leko i Zelenika, ubrzo prvi put poveli i stečenu prednost čuvali do kraja utakmice i konačnih 72:65.

Sloboda, u čijim je redovima danas posebno bio raspoložen Dado Pavić sa 28 postignutih poena, nešto bolje je odigrala tek drugo poluvrijeme i u posljednjim minutama susreta svojim navijačima priuštila malo neizvjesnosti.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ljubo Zadro iz pobjedničke ekipe, a najbolji strijelac turnira je Dženan Pilav iz Bosne, koji je u dvije utakmice postigao 52 poena.

Nakon tri utakmice drugo mjesto je pripalo Bosni koja je prvog dana turnira u produžetku bila bolja od Slobode (67:71), dok su treći domaći košarkaši koji su pružili svoj maksimim i veliku borbenost, zbog čega su iz Mejdana ispraćeni gromoglasnim aplauzom tuzlasnke publike.

HKK Široki TT Kabeli   72
OKK Sloboda                65

Mala dvorana SKPC Mejdan. Gledalaca 200. Sudije: Kasumović (Tuzla) i Lovrić (Široki Brijeg). Rezultat po periodima: 72:65 (22:12, 18:12, 13:14, 19:27).
Široki: Zadro 10, Soldo, Čolak 12, Barać 2, L. Šušak 7, Planinić 1, M. Šušak, Galić 9, Leko 12, Džajkić 7, Prskalo Zelenika 12.
Trener: Romeo Bilinovac
Sloboda: Hadžimuratović, Šabić 3, Oštraković, Jahić 13, Mujezinović, Viđen, Berbić 6, Pavić 28, Pargan 5, Čerkezović, Šehić, Jakupović 10.
Trener: Nenad Ćuk

izvor: Press KK Sloboda