FINALE KUPA HERCEG BOSNE Vlašić obećao kvalitetnu predstavu za gledatelje, Džidić se nada iznenađenju

Matija Milin, Boris Džidić, Hrvoje Vlašić i Mateo Drežnjak / Finale košarkaškog Kupa Herceg Bosne
Hercegovina.info

Finale Kupa KS Herceg Bosne između Čapljine i Širokog igra se u ponedjeljak 20. siječnja u 19 sati u Čapljini uz direktan prijenos na RTV Herceg Bosne.

„Finale Kupa Herceg Bosne je posljednjih godina na visokoj razini. Bio sam sudionik finalnih utakmica posljednje tri godine i znam dobro o čemu govorim. Mogu obećati da ćemo se maksimalno pripremiti da to bude kvalitetna predstava za gledatelje u dvorani, ali i za one koji će susret pratiti preko televizije.

Mislim da je to naša obveza i učiniti ćemo sve da osvojimo Kup. To je natjecanje u kojem su iznenađenja uvijek moguća, ali mi ćemo nastojati biti maksimalno ozbiljni i pružiti što bolju partiju. Nismo u najboljem ritmu sada i ova pauza od nekoliko dana nam je dobro došla za pripremu. Imat ćemo vikend za pripremu utakmice i nadam se da ćemo izgledati dobro“, kazao je trener Širokog Hrvoje Vlašić.

Široki i Čapljina ove sezone su odigrali jednu međusobnu utakmicu u kojoj je aktualni prvak slavio s 89:81. Momčad s Pecare do pobjede je tada predvodio Mateo Drežnjak s 35 poena.

„Poslije teških gostovanja dobili smo nekoliko dana za odmor. Probat ćemo to iskoristiti kako bi se što bolje pripremili. S ekipom Čapljine smo igrali prije mjesec dana i znamo odakle prijeti najveća opasnost“, istaknuo je Drežnjak na konferenciji za novinare.

Trener Čapljine Boris Džidić zahvalio se Košarkaškom savezu na uloženom trudu pri organizaciji Kup natjecanja.

„Drago mi je što će naša ekipa i Čapljina ugostiti ovo finale i potrudit ćemo se organizacijski da sve prođe u lijepom košarkaškom duhu. Naša ekipa nije na razini Širokog, ali igramo kući, radi se o Kup utakmici i potrudit ćemo se iskoristiti priliku za iznenađenje ako se ona ukaže.

Obično je Široki taj koji ima više umora, međutim ovu utakmicu ćemo mi biti malo 'umorniji', ali to nije izlika. Ne volim pričati o utakmicama koje nisu prve na rasporedu. Mi imamo jednu utakmicu sutra u Vogošći na koju smo malo više fokusirani. No, danas je konferencija za finale Kupa i hoću naglasiti kako će susret sa Širokim biti prilika da sve podignemo na veću razinu. Ljudi u klubu se trude i želim da Čapljina napreduje iz godine u godinu. Široki kao prvak i ABA-ligaš bit će veliki mamac za dobru posjetu i dobru atmosferu oko utakmice“, poručio je trener Čapljine Boris Džidić.

Jedna od glavnih uzdanica Čapljine ove sezone je Matija Milin, koji je svojom tricom ekipi donio pobjedi protiv Proma u susretu odigranom u nedjelju.

„Imamo prednost domaćeg terena, pružili smo dobar otpor u prvoj utakmici protiv Širokog i ja se nadam da ćemo ovaj put odigrati punom snagom sve četiri četvrtine i pobijediti“, riječi su košarkaša Čapljine Matije Milina.

Prošlogodišnji Kup Herceg Bosne osvojio je Zrinjski porazivši u finalu ekipu Širokog s 81:71.