FOTO/VIDEO   'Final four' : Real deklasirao Barcu, Maccabi iznenadio CSKA!

Ante Tomić, kosarka, Euroliga, Top 16 Euroliga, Top 16 Euroliga, kosarka, barcelona, Caya Laboral, Ante Tomić, ROKO LENI UKIĆ, Ante Tomić, Hrvatski reprezentativac, Top 16 Euroliga, barcelona, Ante Tomić, kosarka, Euroliga Top 16, barcelona, Top 16 Euroliga, kosarka, Ante Tomić, ROKO LENI UKIĆ, barcelona, Ante Tomić, barcelona, proglašen za MVP, dva puta u istoj sezoni, kosarka, Final Four, barcelona, Barcelona - Real, Maccabi Haifa, kosarka, Ante Tomić, EL Clasico, Dario Šarić, Ante Tomić, kosarka, košarkaška Euroliga, košarkaš, Ante Tomić, Mario Hezonja, EL Clasico, košarkaš, hrvatski košarkaši, Top 16 Euroliga, Ante Tomić, košarkaš, košarkaška Euroliga
Barca je zakucavanjem svog najbolje igrača, hrvatskog reprezentativca Ante Tomića, u sedmoj minuti utakmice povela s 4:12, ali Real se vratio i minutu prije kraja prve četvrtine Sergio Rodriguez je svojoj momčadi tricom donio vodstvo 19:18. Početak druge četvrtine bio je jako loš za Katalonce, Real je pobjegao na 31:20, a Barca nije ubacila koš pune četiri minute.

Iako je Navarro, kojemu je to bio jedini pogodak u utakmici (!), prekinuo post tricom za smanjanje na 31:23, Real je uspješno čuvao prednost od 10-ak poena do polovice treće četvrtine, a onda je opet ubacio u višu brzinu i od 56:47 u 26. minuti već u 29. minuti je vodio s preko 20 razlike (70:47).

Barca se tada potpuno raspala i do kraja su Madriđani povećali prednost na konačnih 100:62!

Najbolji kod pobjednika bio je Sergio Rodriguez s 21 poenom i šest dodavanja, a 19 koševa i četiri skoka ostvario je Nikola Mirotić. Kod Barcelone Ante Tomić je bio najbolji sa 16 poena, uz šut 6-8 te 4-9 iz slobodnih bacanja, čemu je dodao osam skokova. Nitko drugi nije bio dvoznamenkast, samo su Lorbek i Oleson zabili po osam!

Košarkaši Maccabija slavili su protiv moskovskog CSKA sa 68:67 prvenstveno zahvaljujući sjajnoj završnici. Izraelce je do finala odveo koš Tyresea Ricea šest sekundi prije kraja dvoboja i to nakon što je CSKA 20 sekundi do zadnjeg zvuka sirene vodio s četiri koša (67:63).

Uz Ricea (13), junak Maccabija bio je i David Blu (15), koji je tricom 12 sekundi prije isteka vremena smanjio na 67:66. U zadnjem napadu Rusa Viktor Hrjapa je izgubio loptu, a Rice položio za pobjedu.

Maccabi je zadnju četvrtinu dobio s 23:12, a u pobjedničkom sastavu hrvatski košarkaš Andrija Žižić je na parketu proveo samo dvije minute, te upisao jednu asistenciju.

Kod Rusa, koji su u utakmici vodili i s 15 koševa razlike, najbolji su bili Saša Kaun (14) i Miloš Teodosić (12).

Real čeka naslov prvaka od daleke 1995., a Maccabi će u nedjelju tražiti svoj šesti naslov, zadnji su osvojili 2005. godine.