Filip Novak: Imamo kadetsku selekciju koja je dosta talentirana

Filip Novak, HKK Zrinjski, HKK Zrinjski, Filip Novak

...te apsolvent Fizičke kulture na FPMOZ-u Sveučilišta u Mostaru

Prošao si sve kategorije Zrinjskog igrao i seniorsku košarku ali ipak si se posvetio trenerkom poslu kako je sve krenulo šta je prevagnulo?

Prošao sam sve omladinske kategorije Zrinjskog  i proveo tri sezone i sa prvim timom. Trenerskim poslom sam se počeo baviti prije tri godine, gdje sam bio pomoćni trener u predkadetima i kadetima, a kasnije i u juniorskoj selekciji te Zrinjskom II. U tom periodu sam osjetio kako je velika razlika između trenerskog i igračkog svijeta. Prve dvije godine sam bio pomoćnik trenera Nedjeljka Zelenike uz kojeg sam dosta toga prošao i naučio u tom periodu.

Poznato je da si prošle godine nagrađen Humanim gestom godine za spašeni život na utakmici koliko je to utjecalo na tebe.

Priznanje za humani gest godine od Sportskog saveza grada Mostara  je stvarno bilo veliko iznenađenje  jer svatko tko bi se našao u toj poziciji u kojoj sam bio ja učinio bi isto.

Ove godine odlične rezultate ostvaruju kadeti pod tvojom vodstvom, ali sve uz nadzor Branka Princa.

Ove godine imamo kadetsku selekciju koja je dosta talentirana.  Sve počinje od treninga i jakih utakmica  pa onda možemo pričati o ostalom. Uz mene u kadetskoj selekciji je i trener  Branko Princ koji svojim iskustvom i znanjem daje dimenziju više kako meni kao mladom treneru tako i igračima.

Kako usklađuješ obveze na fakultetu i u klubu.

Fakultet je u završnoj fazi tako da je sad dosta lakše, nego što je bilo prethodnih godina dok sam bio igrač.

Kako komentiraš odličnu sezonu Zrinjskog.

Seniorska ekipa Zrinjskog ove godine igra na visokom nivou i  pravi odlične rezultate. S obzirom da igramo na dva fronta i da je tempo  gust i težak  držimo prvo mjesto u domaćem prvenstvu , a i u borbi smo za final four ABA 2 lige. Momcima svaka čast i naravno stručnom štabu  na čelu sa Hrvojem Vlašićem na odličnom radu i na svemu prikazanom ove sezone.

Što misliš o završnici prvenstva?

O završnici prvenstva  mislim da  nas najbolje tek čeka i da imamo  svoje šanse za sami vrh prvenstva.

Za kraj kakvi su ti planovi za budućnost

Moji planovi su za sad da završim fakultet i da se dalje usavršavam u ovoj struci.

www.hkkzrinjski.info