FOTO/VIDEO  Euroliga: Pobjeda Olympiakosa u Barceloni

Ante Tomić, kosarka, Euroliga, Top 16 Euroliga, Top 16 Euroliga, kosarka, barcelona, Caya Laboral, Ante Tomić, ROKO LENI UKIĆ, Ante Tomić, Hrvatski reprezentativac, Top 16 Euroliga, barcelona, Ante Tomić, kosarka, Euroliga Top 16, barcelona, Top 16 Euroliga, kosarka, Ante Tomić, ROKO LENI UKIĆ, barcelona, Ante Tomić, barcelona, proglašen za MVP, dva puta u istoj sezoni, kosarka, Final Four, barcelona, Barcelona - Real, Maccabi Haifa, kosarka, Ante Tomić, EL Clasico, Dario Šarić, Ante Tomić, kosarka, košarkaška Euroliga, košarkaš, Ante Tomić, Mario Hezonja, EL Clasico, košarkaš, hrvatski košarkaši, Top 16 Euroliga, Ante Tomić, košarkaš, košarkaška Euroliga
Gosti iz Pireja kontrolirali su rezultat čitavim tijekom susreta, a do važne gostujuće pobjede vodili su ih Georgios Printezis sa 22 ubačaja i devet skokova, te Vassilis Spanoulis sa 16 ubačaja, dok je Amerikanac s hrvatskom putovnicom Oliver Lafayette za 20 minuta postigao tri poena (šut za dva 0-2, trica 1-4) uz pet skokova i jednu asistenciju.

Najbolji u sastavu Barcelone bio je hrvatski centar Ante Tomić, ali njegovih 14 koševa i 14 skokova ovoga puta nije bilo dovoljno. Tomić je na parketu proveo 29 minuta i šutirao je iz igre 7-14, a imao je i tri asistencije. Drugi hrvatski reprezentativac u redovima Barcelone Mario Hezonja igrao je 15 minuta i postigao tri koša (trica 1-4) uz po jedan skok i asistenciju. Prvi strijelac katalonskog sastava bio je Juan Carlos Navarro sa 16 pogodaka.

Treća i četvrta utakmica igrat će se sljedećeg tjedna u Pireju u utorak i četvrtak, a ukoliko omjer pobjeda bude 2-2, peti dvoboj je na programu u Barceloni 29. travnja.

Ranije u petak Reala iz Madrida je sa 90-85 (22-16, 15-29, 26-21, 27-19) pobijedio Anadolu Efesa i tako poveo sa 2-0 u seriji. Gosti iz Istanbula propustili su veliku priliku poravnati omjer na 1-1 prije povratka kući, sredinom treće četvrtine vodili su sa 62-45, ali Real je uspio do kraja tog dijela igre smanjiti na 66-63. Ipak, Anadolu Efes je još jednim odličnim razdobljem u posljednjoj četvrtini stigao do vodstva od 82-75 2:18 minuta prije kraja. No, turski sastav nije izdržao pritisak, domaći su u sljedećih 2:08 minuta napravili veliku seriju od 13-0 kojom su stigli do velikih 88-82 i tu su prednost uspjeli sačuvati u posljednjih 10 sekundi.

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić igrao je 29 minuta za Anadolu Efes i postigao je 11 koševa (šut za dva 2-4, trica 1-5, slobodna bacanja 4-4) uz 9 skokova, dok je Amerikanac s hrvatskom putovnicom Dontaye Draper za 24 minute ubacio pet pogodaka (šut za dva 2-2, trica 0-2) uz tri skoka i jednu asistenciju.

Real su do pobjede predvodili Sergio Llull sa 18 ubačaja i 12 asistencija, te Rudy Fernandez sa 15 poena, dok su najbolji kod Anadolu Efesa bili Nenad Krstić sa 23 pogotka i Thomas Heurtel sa 16 koševa i 15 asistencija.

reća utakmica ovih suparnika na rasporedu je u utorak u Istanbulu, u slučaju pobjede domaćih i četvrta će se igrati samo dva dana potom na istom mjestu. U slučaju da bude 2-2, peta utakmica igrat će se 28. travnja u Madridu.

Sa 2-0 su u svojim četvrtfinalnim susretima još u četvrtak poveli Fenerbahce Ulker i CSKA iz Moskve protiv Maccabija, odnosno Panathinaikosa.