Eurobasket 2013: Srbija svladala Italiju ,a Slovenija bolja od Ukrajine

Slovenija - Ukrajina 69 : 63

Slovenci ipak slavili na kraju Europskog prvenstva, pobjeda nad Ukrajinom za peto mjestoOčekivanja uoči Europskog prvenstva u Sloveniji su bila velika, međutim na kraju su se morali zadovoljiti s petim mjestom. Izborili su plasman na Svjetsko prvenstvo i u dvoboju za petu poziciju svladali najugodnije iznenađenje ove smotre Ukrajinu sa 69:63.
Imao je domaćin tijekom drugog poluvremena i dvoznamenkastu prednost, tri minute prije kraja vodio je 67:59 i nakon toga propustio čak 5 napada za dodatno odvajanje i rješavanje pitanja pobjednika. Na kraju je Ukrajina došla na - 4 ali vremena za neko čudo nije bilo.

Goran Dragić je predvodio Sloveniju s 19 poena 7 skokova dok su Ukrajinu predvodili Pooh Jeter s 12 poena i 5 skokova te Ihor Zaytsev s 12 poena.


SRBIJA - ITALIJA 76 : 64

U dvoboju za sedmo mjesto na Eurobasketu u Ljubljani srbijanska je reprezentacija pobijedila Italiju 76-64. Nenad Krstić je u posljednjem nastupu na ovom Eurobasketu vodio Srbiju sa 17 poena i četiri skoka. Nemanja Nedović, Nemanja Bjelica i Stefan Marković imali su po 12 poena, Nedović s po 4 skoka i 4 asistencije, a Bjelica s 10 skokova i 4 asistencije, uz 4 izgubljene lopte. Luigi Datome imao je 19, a Alessandro Gentile 14 poena za Italiju, dok je Andrea Cinciarini dodao 11 poena, 6 asistencija i 5 skokova.


HERCEGOVINA.info